Gündem ALES giriş yeri sorgulama - ALES sınav giriş belgesi nasıl alınır?

ALES giriş yeri sorgulama - ALES sınav giriş belgesi nasıl alınır?

16.11.2017 - 11:51 | Son Güncellenme:

ALES için geri sayım... 19 Kasım Pazar günü yapılacak olan ALES sınavının giriş yerleri ÖSYM aday işlemleri sayfasında erişime açıldı. Adaylar ALES giriş belgelerini internetten temin edebilecekler...

ALES giriş yeri sorgulama - ALES sınav giriş belgesi nasıl alınır

ALES sınavı bu hafta 19 Kasım Pazar günü gerçekleşecek. Sınava günler kala öğrenciler 2017 ALES sınav giriş yerlerini öğrenmeye devam ediyorlar. Peki ALES sınav giriş yeri nereden öğrenilir? ALES sınav giriş belgesi nasıl alınır?

ALES SINAV GİRİŞ YERİNİZİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

ALES SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Sınav giriş belgeleri yayınlandı. ÖSYM'nin resmi internet sitesinin aday işlemleri kısmına T.C. kimlik numaranızı ve aday şifrenizi girerek sınav giriş belgenize ulaşabilirsiniz.

ALES'TE SINAV SÜRESİ, SORU SAYISI ve HANGİ BÖLÜMLER VAR

ALES sınav süresi 150 dakika. Sınavda 100 soru olacak. ALES sınavının bölümleri ise, sayısal ve sözelden oluşan bir test uygulanacak.

YENİ ALES SINAVI NASIL OLACAK?

ALES’te test sayılarında azaltmaya gidilmiştir. Dört test/bölüm sayısı ikiye indirilmiş olup yeni ALES, Sözel ve Sayısal olmak üzere iki bölümden ve testten oluşacaktır. Sözel-I ve Sözel-II ile Sayısal-I ve Sayısal-II testleri ayrımı ortadan kaldırılmıştır.

Yeni ALES'te belirlenen testlerin içeriğine ilişkin de yeni düzenlemeler yapılmıştır. ALES Sözel Testi; sözcükte, cümlede ve parçada anlam; cümle ve metni tamamlama; kesin yargıya ulaşma, düşünce akışını bozan ifadeyi bulma ve parçada anlam bütünlüğü sağlama gibi başlıklar altıda yer alan soru alanlarından oluşacaktır. Burada adaylardan temel dilbilgisi becerilerinin yanı sıra daha çok sözel akıl yürütme becerilerini ölçmek amaçlanmıştır.

Haberin Devamı

ALES Sayısal Testi; temel matematiksel işlemler, matematiksel ilişkilerden yararlanma; tekli, ikili ve üçlü problemler ve geometri gibi başlıklar altında yer alan soru alanlarını içerecektir. Burada adayların sıralama, çözümleme, analiz etme, yorumlama ve mantıksal akıl yürütme gibi daha çok ileri düşünme becerilerinin ölçülmesi amaçlanmıştır.

Yeni ALES’te (a) soru sayısı azaltılmış, (b) soru başına düşen süre artırılmış, (c) bununla birlikte toplam sınav süresi kısaltılmıştır. Sınav, 160 soru ve 180 dakikadan (3 saat) oluşmakta iken yeni düzenleme ile 50’şer sorudan oluşan sözel ve sayısal iki ayrı testten meydana gelecektir. Toplamda 100 sorudan oluşan sınavın süresi, 150 dakika (2.5 saat) olarak belirlenmiştir. Bu düzenlemenin sınav stresinin azaltılmasına da katkı sağlayacağı beklenmektedir.

Eşit ağırlıklandırılmayan ALES Eşit Ağırlık puanı, artık eşit ağırlıklı hale getirilmiştir. ALES Sayısal ve ALES Sözel puanının hesaplanmasına yönelik ağırlıklar değiştirilmemekle birlikte, ALES Eşit Ağırlık puanının hesaplanmasında Sayısal Testinin %50, Sözel Testinin de %50 etkili olmasına karar verilmiştir.