Gündem ALES sınavı ne zaman? ALES geç başvuru ücreti...

ALES sınavı ne zaman? ALES geç başvuru ücreti...

07.10.2017 - 15:57 | Son Güncellenme:

ALES sınavı ne zaman yapılacak? ÖSYM tarafından 26 Eylül - 4 Ekim tarihleri arasında başvuru yapamayan adaylar için ALES geç başvuru tarihi 19 Ekim olarak belirlendi. Peki ALES geç başvuru ücreti ne kadar olacak?

ALES sınavı ne zaman ALES geç başvuru ücreti...

ALES sonbahar dönemi sınavının hangi tarihte yapılacağı merak edildi. ÖSYM, ALES sınavı için bazı değişiklikler de uyguladı. İşte ALES sınavına dair merak edilen tüm bilgiler...

Haberin Devamı

ALES SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

26 Eylül - 4 Ekim tarihlerinde başvuruları alınan ALES sınavı 19 Kasım 2017 tarihinde gerçekleştirilecek. ALES sonbahar dönemi sınavı saat 10:00'da başlayacak.

ALES GEÇ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR, ÜCRETİ NEDİR?

ALES başvurusunu belirlenen tarih aralığında tamamlayamayan adaylar için ÖSYM'den ikinci şans verildi. ALES geç başvurusu 18 Ekim'de alınacak, başvuru ücreti ise 135 TL olacak.

ALES’TE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER

ALES puanı geçerlilik süresi 3 yıldan 5 yıla çıkarıldı. 180 dakika olan sınav süresi 150 dakikaya, 160 olan soru sayısı da 100’e düşürüldü. Sayısal-1, Sayısal-2 ve Sözel-1, Sözel-2 olarak dört kısımdan oluşan sınav, sadece sayısal ve sözel olarak iki kısımdan oluşacak. Puanlama hesaplama işlemlerinde ALES sözel ve ALES sayısal için değişiklik yapılmadı. ALES eşit ağırlık puan hesaplamasında ise sözel ve sayısal testlerin yüzde 50 oranında ağırlıklarının olması kararı verildi.