Gündem ‘Alfa’, Bodrum'un kabusu oldu

‘Alfa’, Bodrum'un kabusu oldu

17.12.2010 - 14:15 | Son Güncellenme:

.

‘Alfa’, Bodrumun kabusu oldu

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Yeniköy Mahallesi’nde üç kedi parçalayıp birini de yaraladıktan sonra insanlara saldıran 2 yaşındaki kurt köpeği ‘Alfa’, mahallenin kabusu haline geldi. Son olarak Sualtı Araştırmaları Enstitüsü’nde asistan olarak çalışan Hülya Çevik’in deri montunu ve kazağını parçalayarak kolunu ısıran saldırgan köpeğin sahibi lise son sınıf öğrencisi 18 yaşındaki İsmail Özkaplan, “Köpeklerin kedilere saldırmasında anormallik mi var? Sitenin kapısı arızalı olduğu için kapanmıyor oradan dışarı çıkıyor. O zaman kedileri de bağlasınlar. Bir kişiye saldırdığı için ise tabi ki üzgünüm” dedi.

Haberin Devamı

Yeniköy Mahallesi’ndeki Barbaros Hayrettin Paşa Caddesi’nde oturan ev ve işyeri sahipleri yaklaşık bir aydır Özkaplan Sitesi’nde yaşayan Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi İsmail Özkaplan’a ait ‘Alfa’ adlı kurt köpeğinin sokaktaki saldırılarından dolayı kabus yaşamaya başladı. Bir ay içinde mahalledeki üç kediyi parçalayarak öldüren ‘Alfa’ son olarak geçen salı Sualtı Araştırmaları Enstitüsü’nde asistan olarak çalışan 40 yaşındaki Hülya Çevik’in deri montunu ve kazağını parçalayarak sol kolunu ısırdı. Çevik'i hastanelik eden köpek, mahalle halkını isyan ettirdi.

Hülya Çevik köpeğin sahibinin babası, Bodrum Belediyesi DP’li Meclis üyesi Hamit Özkaplan ile sohbet ederken saldırıya uğradığını belirterek, “Ardından hemen Bodrum Devlet Hastanesi’ne gittim ve kuduz aşıları olmaya başladım. Bu köpeğin saldırgan halini sürekli sahiplerine söyledik. ‘Sokakta boş gezdirmeyin kedileri öldürüp, enstitüye gelen insanlara saldırıyor’ dedik. ‘Bir şey yapmaz. Hep bağlı mı duracak? Doğanın kanunu bu’ dediler. Son olarak bana saldırdı. Köpeğin saldırısı anında büyük şok yaşadım, montum ve kazağım kalın olmasaydı kolum parçalanabilirdi. Avukatım Aydın Yazıcı aracılığı ile maddi ve manevi tazminat davası açacağım. Bodrum Belediyesi zabıta ekiplerine, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne, Bodrum Hayvan Hakları Derneği’ne başvurdum, savcılığa suç duyurusunda bulundum. Ancak kişi meclis üyesi olduğu için üç gündür bir şey yapılamadı. Köpek hala başıboş geziyor, benim yerime küçük bir çocuk olsaydı ne olacaktı?” dedi.

Haberin Devamı

MAHALLE HALKI SOKAĞA ÇIKAMAZ OLDU

Aynı caddede yaşayan Gülser Kazancıoğlu ise bir yaşındaki Pamuk isimli kedisine üç hafta önce saldıran köpeğin, hayvanı karnından ve göğsünden ağır yaraladığını belirtti. Kazancıoğlu, “Bugüne kadar uyarılarımız hiç ciddiye alınmadı. Mahalle halkı sokağa çıkamaz, evine işine gidip gelemez oldu. Bu köpeğin ille de birisini öldürmesini bekliyorlar” dedi.

Bu arada köpeğin site içerisinde başıboş gezdiği ve sokağa çıktığı görülürken, mahalle halkı ve enstitü çalışanları “Alfa” isimli köpeği bahçelere girip demir kapıları kapatarak korku dolu gözlerle izledi. Köpek bir süre sonra yeniden sitenin içerisine geri döndü.

Haberin Devamı

‘OLAY BİRAZ FAZLA ABARTILDI’

Çevre ve Orman İl Müdürlüğü’ne ait ekipler, Çevik ve Kazancıoğlu ve mahalle sakinleri ile görüştü. Köpek başıboş gezerken eve gelen, komşuların ve resmi görevlilerin uyarısı üzerine köpeğini bağlayan İsmail Özkaplan ise ilginç açıklamalarda bulundu. Komşularına ve kamu görevlilerine tepki gösteren Özkaplan, “Köpeği 24 saat bağlı tutamayız. Köpek gezmeyecek mi? Sitenin kapısı bozuk olduğu için tasmasını çıkardığımız zaman sokağa çıkıyor. Kedilere saldırabilir. Köpeklerin kedilere saldırmasında bir anormallik mi var? Ben köpeğimi bağlayacaksam o zaman kedileri de bağlamaları lazım. Bir kişiye saldırdığı için tabiki üzgünüm, sitenin kapısı tamir edildiğinde bu sorun ortadan kalkar. Merak etmeyin” dedi.

DP’li Meclis üyesi Hamit Özkaplan ise olaydan sonra üzüntü duyduğunu belirterek, “Köpeği sitenin içinde tutuyoruz ama bazen dışarı çıkabiliyor. Şimdiye kadar insanlara saldırmamıştı. Olaydan üzüntülüyüz, yaralanan kişinin tedavisini yaptırıyoruz. Daha tedbirli olmaya çalışacağız, olay biraz fazla abartıldı” dedi.