Ali Poyrazoğlu kimdir? Kaç yaşında?

Ali Poyrazoğlu, 9 Temmuz 1946'da İstanbul'da doğdu. Sinema ve tiyatro oyuncusu, yazarı ve yönetmeni olan Ali Poyrazoğlu, bu gece Eser Yenenler Show'a konuk oluyor. Kasım 2012'den beri UNICEF Türkiye İyi Niyet Elçisi olan Ali Poyrazoğlu hakkında merak edilen bilgiler haberimizde...

Ali Poyrazoğlu kimdir? Kaç yaşında?

Ali Poyrazoğlu oyunculuk kariyerine İstanbul Şehir Tiyatroları'nda başladı. Pek çok tiyatro oyununda oynadı. Oynadığı tiyatrolar arasında Dormen Tiyatrosu, Kent Oyuncuları, Ulvi Uraz Tiyatrosu, Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatrosu vardır. 1972 yılında Poyrazoğlu Tiyatrosu'nu kurdu. New York Broadway'de sahnelen Pera Palas adlı oyunda İngilizce başrol oynadı.

Sinemaya 1970'te başladı. Ancak 1970'lerin ortasında Türk Sinemasına damga vuran seks filmleri furyasına katıldı. Bu dönemde sadece iki yıl içinde Hop Dedik Kazım, Kadınlar Hayır Derse, Çapkın Kızlar, Canavar Cafer, Deli Deli Tepeli, Çukulata Sevgilim, Kazım'a Ne Lazım, Beş Atış Yirmibeş, Bir Baba Hindi, Çılgın Gençlik, Çilli Yavrum Çilli, Çin İşi Japon İşi, Elma Şekeri, Kokla Beni Melahat, Bulunmaz Uşak, Kayıkçının Küreği, Çifte Kavrulmuş, Mahallede Şenlik Var, Namus Belası, Ne Alsan İki Buçuk gibi filmlerde rol aldı. Ancak daha sonra Yeşilçam'dan tamamen uzaklaştı. Uzun süre sonra 1986'da Asiye Nasıl Kurtulur adlı filmle sinemaya döndü.

Mazhar Alanson'la başrolünü paylaştığı ve döneminde oldukça konuşulan bu komedi filminde Şeytan rolündeydi. Arkadaşım Şeytan ile 1989'da 2. Ankara Film Şenliği'nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu; 9 filmindeki rolüyle ise 2003'te 8. Sadri Alışık Ödülleri'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı. 1998 yılında Kültür Bakanlığı'nca verilen Devlet Sanatçısı unvanını almıştır.

Oynadığı Tiyatro Oyunları

Beni Unutma!
Az Sonra
Tanımadığım Adamlar
Tak Tak Takıntı
Ben Eskiden Küçüktüm
Sağlık Olsun
Havada Bulut
Ödünç Yaşamlar
Kobay
Pera
Eski Çamlar Bardak Oldu
Oğlum Çiçek Açtı
Uzaktan Gelen Piyano Sesleri
Hoşça Kal İstanbul
Dünyalar
Yanımdaki Yatak
Seçimler
Çılgınlar Kulübü
Orkestra
Morfin
Deliler Boşandı
Evet Evet Evet
Kelebek
İpteki
Düşenin Dostu
Hakkımı Ver Hakkı
Gözlerimi Kaparım, Vazifemi Yaparım
Satıcının Ölümü
Hamlet
Koçum Benim
Kaplumbağa

Filmografisi

Oyuncu

1970 Ölüm Emri
1974 Sokak Şarkıcıları
1972 Gönül Meyhanesi
1972 Acı Sevda
1972 Cevriye'nin Kızları
1973 Gazi Kadın (Nene hatun)
1975 Kadınlar Hayır Derse
1975 Canavar Cafer
1976 Bulunmaz Uşak
1986 Asiye Nasıl Kurtulur
1988 Arkadaşım Şeytan
1995 Yer Çekimli Aşklar
2002 9
2003 O Şimdi Asker
2003 Abdülhamit Düşerken
2005 Ayın Karanlık Yüzü

Yönetmen

1999 Aile Bağları
2000 Sünnet Holding
2000 İnsanlık Hali

Fuhuş operasyonunda gelin ve görümce gözaltına alındıİzmit'te, polis ekiplerince masaj derneğine düzenlenen fuhuş operasyonunda, dernek yöneticileri 7 aylık hamile D.Ö. (22) ile görümcesi N.Ö. (33) gözaltına aldı.

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber