Gündem Alman pastası tarifi

Alman pastası tarifi

19.04.2018 - 10:50 | Son Güncellenme:

Nedir bu Alman pastası dediğinizi duyar gibiyiz. Davetlerinizde misafirlerinize keyifle sunabileceğiniz bu pastaya bayılacaksınız. Önce bakalım neymiş bu Alman pastası.

Alman pastası tarifi

Alman pastası Nedir?
Alman pastası diğer adı Berlinger olan geleneksel bir Alman tatlısıdır. Görünüş ve yapılış tarzı olarak donuta benzemekte ve pastanelerde sıkça satılmakta olan bu pastayı evde nasıl yapabileceğinizin tarifini vereceğiz.

Alman Pastası Nasıl Yapılır?
Pastanelerde sıkça gördüğümüz ve tadını sevdiğimiz Alman pastasını bilmeyenler için ne olduğunu anlattık. İşte Alman Pastası tarifi:
Malzemeler
2 tane yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
10 gram maya
1 tatlı kaşığı mahlep (tercihen)
5 su bardağı un
1 paket vanilya
Kreması için
4 bardak süt
5 çorba kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kremşanti
2 adet muz (değişebilir)
Üzerine pudra şekeri

Hazırlanışı
Alman pastanız için hamurunuzu hazırlamalısınız. İlk olarak hamur için kullanacağınız kuru malzemeleri derin bir kaba alın. Ve yoğurmak için karıştırın. Ortasına bir çukur açarak süt, sıcak su ve sıvıyağı ekleyin. Daha sonra yumurtalarınızı da kırın ve kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Daha sonra üzerini kapatarak yarım saat mayalanması için dinlendirin.
Mayalanan hamurunuzu istediğini büyüklüklerde bezelere ayırın ve yuvarlayın. Fırın tepsinize yağlı kâğıt serin eğer yağlı kağıdınız yoksa tepsinizin altını yağlayın. Alman pastası bezelerinizi fırın tepsinize dizin. 15 dakika daha dinlendirin. Daha sonra önceden 180 derecede ısıttığınız fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.

Hamurlarınız pişerken krema için hazırlıklara başlayın. Vanilya ve kremşanti hariç krema malzemelerini tencerenize alın. Sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan aldıktan sonra ara ara karıştırın ve soğuduktan sonra Alman pastanızın kremasına vanilya ve kremşantiyi de ekleyin. Mikser yardımı ile homojen bir kıvam alana kadar çırpın.

Fırından aldığınız alman pastası hamurlarınızı biraz soğutun. Daha sonra soğuttuğunuz çöreklerinizi ikiye ayırın ve arasına hazırladığınız kremayı sürün. Dilimlediğiniz muzları da aralarına serpiştirin. En son dileğinize göre üzerine pudra şekeri eleyin. Ekleyeceğiniz meyveleri de kendinize göre değiştirebilirsiniz. Alman pastanız hazır. Afiyet olsun.

Alman pastasının hamurunu kızartarak da hazırlayabilirsiniz. Fakat fırında pişirmek lezzet ve kalori açısından daha olumlu sonuçlar doğuracaktır.