Gündem Almanya kahraman Alptuğ’u konuşuyor

Almanya kahraman Alptuğ’u konuşuyor

16.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Almanya’nın Frankfurt kentinde tren raylarına düşen bir Alman vatandaşını kurtarmak için yola atlayan 17 yaşındaki Mustafa Alptuğ Sözen, trenin çarpması sonucu yaşamını yitirdi.

Almanya kahraman Alptuğ’u konuşuyor

Ostendstrae tren istasyonunda 13 Kasım’da meydana gelen kazada; Mustafa Alptuğ, raylara düşen ve sarhoş olduğu için bu sırada baygınlık geçiren Alman vatandaşını yattığı yerden kurtarmak için arkasından atladı. Kahraman genç Alman’ı kurtardı, ancak kendisi trenin çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Mustafa Alptuğ sayesinde kazadan yara almadan kurtulan Alman vatandaşı yapılan testte 2.06 promil alkollü çıkarken, gencin cansız bedeni olay yerinde yapılan incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

Haberin Devamı

‘Melek gibiydi’

Almanya’da kahraman ilan edilen Mustafa Alptuğ Sözen’in cenazesinin, uçakla Aydın Nazilli’ye getirilerek, burada toprağa verileceği belirtildi. Laborantlık eğitimi gören Sözen’in, ailesiyle birlikte yıllardır Almanya’da yaşadığı öğrenildi. Evlat acısı yaşayan baba Ejder Sözen sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, oğlunun melek gibi çocuk olduğunu dile getirdi.

Alman polisinin olayla ilgili tutumunu da eleştiren Sözen, “Bize oğlumuzun cesaret denemesi yapmış olabileceği söylendi” diye yazdı. l BÜLENT TATOĞULLARI DHA