Gündem Almanya’ya Öksüz notası

Almanya’ya Öksüz notası

17.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara, Milliyet’in de gündeme getirdiği FETÖ’nün Hava Kuvvetleri imamı olduğu belirtilen firari Adil Öksüz’ün Almanya’da olduğu yönündeki haberlerin ardından Almanya’ya nota verdi.

Almanya’ya Öksüz notası

Almanya Dışişleri Bakanlığı’na verilen notada, basına yansıyan haberlerde Öksüz’ün Almanya’nın farklı kentlerinde görüldüğünün ifade edildiği hatırlatılarak, bu konuda Alman makamlarının bilgisi olup olmadığı soruldu ve haberlere yansıyan iddiaların araştırılması istendi.

‘Varsa tespit edilsin’

Almanya’ya Öksüz notası


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün TRT Haber’de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak soruları yanıtladı.
Öksüz’ün Almanya’da olduğuna ilişkin medyada yer alan haberlerin sorulması üzerine Çavuşoğlu, “FETÖ firarisi Adil Öksüz’ün Almanya’da olduğuna, hatta nerede yaşadığına dair bazı haberler çıkmaya başladı. Biz de Dışişleri Bakanlığı olarak Almanya’ya resmi olarak bir nota verdik. Bu kişinin varsa Almanya’da tespit edilmesi ve bir an evvel tutuklanarak Türkiye’ye iade edilmesini istedik” diye konuştu. Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği’nin Alman Dışişleri Bakanlığı’na notayı ilettiğini aktaran Çavuşoğlu, değişik kaynaklardan bu haberin defalarca çıkması üzerine ne olduğunu da resmi kaynaklardan öğrenmek gerektiğini belirtti.

Haberin Devamı

Bilgimiz yok

DW Türkçe’nin konuya ilişkin özel haberine göre, Türkiye’nin hafta sonunda Berlin’e verdiği yazılı notaya karşılık, Almanya’dan “Öksüz’ün Almanya’da olduğuna dair bilgi yok” yanıtı verildi.

Sitenin, Alman diplomatik kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Türkiye’nin girişimi doğrulanırken Berlin’in “Adil Öksüz’ün Almanya’da olduğuna dair bilgi yok” dediği ve bu yanıtın da Türkiye’ye iletildiği belirtildi. Farklı eyaletlerde yapılabilen sığınma başvurularıyla ilgili, özellikle de siyasi önem taşıyan isimler hakkında normal koşullarda Alman Dışişleri’ne bilgi verildiğini hatırlatan yetkililer, şu aşamada Öksüz’le ilgili kendilerine ulaşmış bir bilgi olmadığını vurguladı.