Gündem Altın Aslan Ödülü’ne 21 aday! Venedik Film Festivali yarın başlıyor

Altın Aslan Ödülü’ne 21 aday! Venedik Film Festivali yarın başlıyor

28.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Dünyanın en köklü festivali Venedik yarın başlıyor. Festivalin yarışmasında Alfonso Cuaron’dan Damien Chazelle’e parlak yönetmenler dikkat çekiyor

Altın Aslan Ödülü’ne 21 aday Venedik Film Festivali yarın başlıyor

Dünyanın en köklü film festivali Venedik, yarın başlıyor. Festivalin açılış filmi yönetmenliğini Damien Chazelle’in başrolünü ise Ryan Gosling’in üstlendiği Neil Armstrong hikâyesi ‘First Man’ olarak dikkat çekiyor. Film, aynı zamanda Altın Aslan Ödülü için de yarışıyor. 21 filmin yer aldığı yarışanın jüri başkanlığını ‘The Shape of Water’la geçen yıl Altın Aslan kazanan Meksikalı yönetmen Guillermo Del Toro üstleniyor.

Haberin Devamı

Son yılların en dikkat çekici yarışmalarından biri olarak yorumlanan seçkide en son ‘Gravity’yle karşımıza çıkan ve ‘Ananı Da’dan beri Meksika’da çektiği ilk film ‘Roma’yı sunacak Alfonso Cuaron da yer alıyor. İngiliz usta sinemacı Mike Leigh ‘Peterloo’yla takipçilerinin karşısına bir dönem filmiyle çıkacak. Yunan sinemasının yıldız yönetmeni Yorgos Lanthimos da yeni filmi ‘The Favourite’i Venedik’te sunacak.

Coen Biradelerlerin önce bir televizyon dizisi olarak planladıkları ancak sonradan bir sinema filmi olarak sundukları western türündeki ‘The Ballad of Buster Scruggs’ da festivalde yarışacak.

Altın Aslan Ödülü’ne 21 aday Venedik Film Festivali yarın başlıyor
‘Call me By Your Name’in ardından Dario Argento’nun başyapıtı ‘Suspiria’yı çeken İtalyan yönetmen Luca Guadagnino da Altın Aslan adaylarından. Yeni ‘Suspiria’, yapım aşamasından beri merak uyandıran ve sinema takipçileri tarafından dört gözle beklenen filmler arasında. Fransız sinemasının tecrübeli ismi Olivier Assayas ‘Non-Fiction’la İngiliz yönetmen Paul Greengrass ise ‘22 July’la Altın Aslan için yarışacak.

Haberin Devamı

Bu yıl 75. kez düzenlenecek festival, 8 Eylül’de ödül töreniyle sonlanacak.

TÜRKİYE'DEN ÜÇ FİLM KATILIYOR

Festivalde Türkiye’den üç film var. Bir tanesi ‘Yozgat Blues’ ve ‘Uzak İhtimal’le tanınan Mahmut Fazıl Coşkun’un yeni filmi ‘Anons’. 1960’lardaki bir darbe girişimine üç askerin TRT Radyosu’nda anons yapmaya çalışması üzerinden bakan film, festivalin Ufuklar bölümünde gösterilecek. Geçen yıl ilk filmi ‘Körfez’le festivalin Eleştirmenler Haftası bölümüne katılan Emre Yeksan’ın yeni filmi ‘Yuva’ ise Biennale College kapsamında izleyiciyle buluşacak. ‘Yuva’nın dünyasından ilhamla ortaya çıkan yönetmenliğini Deniz Tortum’un üstlendiği ‘Selyatağı’ ise Venice Virtual Reality / Biennale College bölümünde gösterilecek.

Altın Aslan Ödülü’ne 21 aday Venedik Film Festivali yarın başlıyor