Gündem Amanos şehidine hüzünlü uğurlama

Amanos şehidine hüzünlü uğurlama

29.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Hatay’da Amanos Dağı kırsalında düzenlenen terör operasyonu kapsamında çıkan çatışmada şehit olan 25 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Samet Tokur, Samsun’un Salıpazarı ilçesinde gözyaşları ve dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

Amanos şehidine hüzünlü uğurlama

Şehidin naaşı, ilçe merkezindeki babaevinde helallik alındıktan sonra Fatih Camisi’ne getirildi. Buradaki törene Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Samsun Valisi Osman Kaymak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, şehidin annesi Nazmiye, babası Sebahattin Tokur ile 3 kardeşi, eşi Melike Tokur, yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Haberin Devamı

İki yılllık asker olan şehit Tokur’un Ankara’da görev yaptığı ve geçici görevle Hatay’a gittiği belirtildi. Cenazede şehidin ailesini yalnız bırakmayan Ankara’da görev yaptığı silah arkadaşlarının da hazır bulunduğu törende, askerler şehidin anne ve babasının elini tek tek öptü.

Şehidin 1 yıl önce evlediği eşi Melike Tokur, tören boyunca eşinin fotoğrafını öperken, Tokur’un annesi ve 12 yaşındaki kardeşi de tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin cenazesi aile kabristanlığında toprağa verildi.

Amanos şehidine hüzünlü uğurlama