Gündem AMANOSLAR’DA SICAK SAATLER

AMANOSLAR’DA SICAK SAATLER

02.04.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hatay’ın Hassa ilçesinde bir grup teröristle çıkan çatışmada 7 PKK’lı öldürüldü. Olayın açıklanmasından saatler sonra Osmaniye’de mayın patlaması ve ardından çıkan çatışmada 6 asker yaralandı

AMANOSLAR’DA SICAK SAATLER

Genelkurmay Başkanlığı’nın dün sabaha karşı 04.00 sıralarında meydana geldiğini açıkladığı olaya göre, Hatay’ın Hassa ilçesi Meşrepetepe mevkiinde devriye görevi yapan jandarma, bir grup PKK’lı ile karşılaştı. Jandarmanın “dur” ihtarına teröristlerin ateşle karşılık vermesi sonucu çatışma çıktı.
Saatler süren çatışma sonrası 7 PKK’lı öldürüldü. Hassa Devlet Hastanesi morguna kaldırılan PKK’lıların kimliklerinin belirlenmesi için çalışmalar sürerken, Hassa Cumhuriyet Savcısı ile adli tabibin de katıldığı olay yeri incelemelerinde 7 adet M-16 piyade tüfeği, 14 el bombası, 4 kilo A-4 plastik patlayıcı, roket mühimmatı ve sırt çantaları çıktı.
Cesetlerin otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderileceği belirtilirken, teröristlerin Meşrepetepe mevkiini geçiş noktası olarak kullandıkları, jandarmanın da, Amanoslar’da barınan bu grubun varlığını saptayarak 12 gündür termal kamera ile takip ettiği öğrenildi.
İçişleri Bakanı Osman Güneş de, “Cumhuriyet Savcımız olayla ilgileniyor, güvenlik güçlerimiz olayın üzerindedir. Olay çok sıcak olduğu için değerlendirmeler sürüyor. Teröristlerle birlikte her birinin üzerinde M16 diye tabir ettiğimiz ağır silahlar var, 14 el bombası, 4 kilo kadar plastik patlayıcı var. Bütün bu maddeleri, araçları, gereçleri bir araya koyarak düşündüğünüzde, bunun değerlendirmesini güvenlik birimlerimiz yapacaktır”“ dedi.

11 saat sonra Osmaniye
Bu olayın basına yansımasından saatler sonra bu kez Osmaniye’den çatışma haberi geldi. Osmaniye’nin Hasanbeyli ilçesinde devriye görevi yapan askeri aracın geçtiği güzergâhta, PKK’lı teröristlerce önceden yola döşenen mayının uzaktan kumandayla patlatılması ve ardından çıkan çatışma sonucu 6 er yaralandı.
Amanosların eteğindeki Kaypaklı köyü yol ayrımında 15.00 sıralarında devriye görevi yapan İlçe Jandarma Komutanlığı’na ait askeri aracın geçtiği yola önceden döşenen mayın uzaktan kumanda ile patlatıldı. Patlamanın ardından ormanlık alandan çıkan bir grup PKK’lı, askeri araca uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Çıkan çatışmanın ardından PKK’lılar, ormanlık alanı ateşe vererek kaçtı.
Saldırıda yaralanan Uzman Çavuş Abiter Çiçekçi ile erler Nihat Çağlar, Sunay İnanır, Yunus Uyuktaş, Zeynel Kapucu ve Aykut Akpınar Osmaniye Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı, bölgeye sevk edilen jandarma ve özel harekât timleri operasyona başladı.
Seçim güvenliği çalışmaları kapsamında Adana ve Mersin’de toplantı gerçekleştiren İçişleri Bakanı Güneş de, Hatay programına geçerken, Osmaniye’de yaşanan çatışma nedeniyle bu kente geldi. Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah tarafından karşılanan Güneş, Valilik binasında basına kapalı toplantı gerçekleştirdi.

“Bahar” operasyonu
Bu arada Kandil’deki PKK yöneticilerinin Tunceli, Bingöl ve Diyarbakır kırsalındaki teröristlere şifreli eylem talimatı verdiği tespiti sonrası Hozat, Çemişgezek, Pülümür ve Nazımiye ilçelerinde havadan ve karadan geniş kapsamlı bir operasyon başlatıldı. “Misilleme” talimatı sonrası İçişleri Bakanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı, tüm birimleri uyararak önlemleri en üst seviyeye çıkardı.
Tunceli merkeze bağlı Geyiksuyu bölgesinde 14 ve 10’ar kişilik iki ayrı grup belirlenirken, 120 kadar teröristin barındığı tahmin edilen Aliboğazı Vadisi çevresinde başlatılan operasyonda 51. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı’na bağlı askerler katıldı. Cobra helikopterlerinin de operasyonlara havadan destek verdiği kaydedildi.

Haberin Devamı

“Temizleyin” talimatı
PKK, 31 Mayıs 2010’da Hatay’ın İskenderun ilçesindeki Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İlboğa Kışlası İkmal Destek Komutanlığı’nda nöbet değişimi yapan askerlerin bulunduğu kamyonete roketli saldırı düzenlemiş, 6 er şehit olmuştu. Aynı PKK’lı grup, 10 Haziran 2010’da Osmaniye Kanlıgeçit Jandarma Komando Karakolu’na ateş açınca, lojmanda oturan üsteğmen eşi Pınar Akdağ yaşamını yitirmişti. Son olarak Hatay’da 4 polis şehit düşmüştü. Dönemin İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın “Amanoslar’ı temizleyin” talimatı üzerine 50-60 kişilik PKK’lı grubun yuvalandığı Amanoslar’da geniş çaplı operasyon başlatılmıştı.

ŞIRNAK’TA 2 TERÖRİST TESLİM
Şırnak’ın Silopi ilçesinde terör örgütü PKK’dan kaçan 2 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu. Terör örgütü PKK’nın Irak’ın kuzeyindeki kamplarından kaçan A.Ö. (18) ve D.D. (17) Habur Sınır Kapısı’nda güvenlik güçlerine teslim oldu. Silopi İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürülen teröristler, ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edilecek.
ŞIRNAK AA