Gündem Ankara'da deprem

Ankara'da deprem

15.03.2008 - 12:16 | Son Güncellenme:

Ankara'da saat 12:00 sıralarında bir deprem oldu. Depremin büyüklüğü 4.9 olarak açıklandı Son haber

Ankarada deprem

ANKARA ve çevresi bugün öğlen saatlerinde Richter ölçeğine göre 4.9 büyüklüğünde depremle sarsıldı. Çevre illerde de hissedilen deprem, merkez üssünün bulunduğu Bala İlçesi'nde paniğe neden oldu.

Haberin Devamı

Boğaziçi Üniversitesi Kandalli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nün merkez üssünü Bala İlçesi'ne bağlı Karaali Beldesi olarak saptadığı deprem saat 12.15'te ve yerin 9 kilomietre altında meydana geldi. Geçen aralık ayında 5.7 ve 5.5 büyüklüğündeki depremleri yaşayan Bala İlçesi ile belde ve köylerinde paniği neden olan depremde bazı binaların duvarları çatladı.

Ankara'nın yanı sıra çevre illerde de hissedilen depremde sansıntıyla birlikte birçok kişi sokaklara fırladı. Depremin merkez üssünün Bala'nın Karaali Beldesi olduğu saptanınca, bölgeye ekipler sevkedildi. Yapılan ilk tespitlere ölen ve yaralananın olmadığı deprem sırasında daha önceki depremlerde hasar gören binaların duvarlarında çatlaklar büyüdü.

Haberin Devamı

Bala Belediye Başkanı İbrahim Gürbüz, “Bu depremi öncekilerden haha şiddetli hissettik. Herkes panik içinde binaları terketti. Can kaybının olmaması sevindirici ancak bazı binalarda hasar var” dedi.