Gündem ‘Annemi, boğazını 10 dakika sıkarak öldürdüm’

‘Annemi, boğazını 10 dakika sıkarak öldürdüm’

08.10.2008 - 18:09 | Son Güncellenme:

Annesini öldürmekle suçlanan gençten mahkemede korkunç sözler; "Annemi, boğazını 10 dakika sıkarak öldürdüm"

‘Annemi, boğazını 10 dakika sıkarak öldürdüm’

BURSA'da öz annesi 46 yaşındaki Asiye F.'yi öldürüp cesedini satırla 13 parçaya ayıran tutuklu sanık 17 yaşındaki M.F., ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle yargıç karşısına çıkarıldı. Duruşmada soğuk kanlı tavırlarıyla dikkat çeken M.F. pişman olduğunu belirterek, “Annemi öldürmek için internette anket düzeledim. Olay günü bana saldırdı. Onu boğazını 10 dakika sıkarak öldürdüm. Cinayeti işlediğimi önce internet aracılığı ile arkadaşlarımla paylaştım” dedi.
İşlediği tüyler ürperten cinayetle kamuoyunu şoke eden M.F.’nin yargılamasına bugün Bursa 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Elleri kelepçeli olarak adliyeye getirilen M.F.'nin, saçlarını kestiği görüldü. M.F. yaşı küçük olduğu için gizli yapılan duruşmada suçunu itiraf ederek cinayeti ayrıntılarıyla anlattı. Annesinin babasından ayrılmasından sonra kendisine ve eğitim gören ablalarına kötü davrandığını öne süren M.F. şöyle konuştu:
Annem beni evde bağlayıp dövüyordu. Omuzumdan da bıçakladı. Tartışmamızda birbirimize, ‘Seni öldüreceğim’ diyorduk. Hatta internette öfkemi belirtmek amacıyla annemi öldürmem konusunda anket düzenledim. Olay günü beni dövdü. Ben de boğazını 10 dakika sıkarak onu öldürdüm. Sabah gidip bıçak ve satır aldım. Cesedi banyoya getirip burada parçalara ayırıp çöp torbasına koydum. Cinayeti işlediğimi arkadaşlarımla önce internette mesaj ile paylaştım. Eve gelip cesedi gören arkadaşlarım polise haber verince yakalandım. Pişmanım.”
Tanıkların dinlenmesiyle devam eden duruşma, eksik evrakın beklenmesi için önümüzdeki aralık ayına ertelenirken, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.
OLAY
Merkez Osmangazi İlçesi Hamitler Mahallesi Nergiz Sokak’ta geçen 28 Mayıs günü işlenen cinayette, M.F. isimli genç, Belçika’da TIR şoförlüğü yapan babası Halil F.’den ayrı yaşayan yanında kaldığı öz annesi Asiye F.’yi ekmek bıçağıyla yaralayıp etkisiz hale getirdikten sonra, boğarak öldürdü. Cesedi banyoya sürükleyen M.F., daha sonra satın aldığı iki bıçak ve satırla 10 ayrı parçaya bölüp, çöp torbalarına koydu. Cesedi denize atmak için yardım istediği arkadaşlarının polise ihbarda bulunması üzerine yakalanan M.F.’nin, cinayetten bir süre önce internet kafede arkadaşlarına annesini öldürmek istediğini söylediği, internet ortamında ‘annemi nasıl öldürebilirim’ başlığı altında a) bıçakla b) boğarak c) tabancayla d) zehirleyerek seçeneklerini sunduğu anket düzenlediği anlaşıldı. Saçlarını kırmızıya boyayan, tırnaklarına siyah ve kırmızı ojeler süren, Finlandiyalı Rock müzik grubu HIM’in solisti Ville Valo’nun hayranı olan M.F.'nin en çok oy aldığını söylediği b) şıkkını gerçekleştirdiği öne sürüldü.