Gündem Annemin bileziklerini bozdurdum

Annemin bileziklerini bozdurdum

28.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Çiftlikbank’a müşteri olarak annesinin bileziklerini bozdurduğu parayla girdiğini anlatan genel müdür Savaş Yıkılmaz, oyuna toplamda 500 bin lira para yatırdığını, şarküteri açtığını ve daha sonra da yönetim kurulu başkanı olduğunu söyledi.

Annemin bileziklerini bozdurdum

Çiftlik Bank soruşturması kapsamında Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geçtiğimiz hafta gözaltına alınan ve tutuklanan “Çiftlik Bank Genel Müdürü” Savaş Yıkılmaz’ın ifadeleri asgari ücretli bir güvenlik görevlisiyken annesinin altınlarını bozarak girdiği Çiftlik Bank sisteminde en tepeye kadar nasıl çıktığını ortaya koyuyor.

Haberin Devamı

Savaş Yıkılmaz ifadesinde İstanbul Kurtköy’de bir sitede güvenlik olarak çalışırken Çiftlik Bank reklamlarını görüp 760 lira yatırdığını anlattı. Sonra Çiftlikbank’ı yerinde görmek için ekim 2016’da Bursa’da katılımcılar için yapılan toplantıya gittiğini belirten Yıkılmaz “Bizi Karacabey’de bir çiftliğe götürdüler. Oradan da bal üretimi yapılan 250-300 kovan olan bir yere götürdüler” dedi.

Gördüklerini babasına anlattığını, babasının da annesinden altın almasını söylediğini kaydeden Yıkılmaz’ın ifadesi şöyle: “Annemden 3 altın bilezik aldım. Bozdurup 15 bin lirayı Çiftlik Bank’a yatırdım. Sonra babamın aracını da 70 bin liraya satıp yatırdım. Parçalar halinde toplam 500 bin lira yatırdım.”

500 bin iade etti

Haberin Devamı

Para kazanınca Bakırköy’de şarküteri açtığını belirten Yıkılmaz “Ürünler çok iyi satılıyordu.Satışlarım iyi olduğu için Çiftlik Bank, şarküteri açmak için başvuranları bana yönlendiriyordu. Benim yönlendirmemle birkaç şarküteri daha açıldı” diye konuştu.

O tarihlerde Aydın’ı ziyaret ettiğini kaydeden Yıkılmaz “Mehmet Aydın performansımdan dolayı yazılımcısına benim oyun karşılığında aldığım hayvanların hesaplamasını yaptırdı. 500 bin lira değerinde hayvanım olduğunu hesapladı ve bu parayı bana iade etti. Daha sonra bana İstanbul’da kuracağı tarım ve hayvancılık şirketinin genel müdürü olmamı teklif etti. Kabul ettim. Beni ‘genel müdür’ değil de ‘yönetim kurulu başkanı’ atadığını anladım. Sebebimi sorduğumda, ikisinin de aynı şey olduğunu söyledi. 2017 haziran ayında çalışmaya başladım. İşe başlayınca çalıştırdığım şarküteriyi başka bir şahsa devrettim” dedi.

‘Kayınpederi vardı’

Daha sonra Çiftlik Bank adına yeni çiftlik tesisleri almaya başladığını söyleyen Yıkılmaz “İlk olarak Tekirdağ Saray’daki çiftliği 6 milyon 500 bin liraya satın aldım. Ben tesisi aldıktan sonra sorumluluk kayınpederi H.S.’ye geçtiği için tesisin başına adamları o koyuyordu. Tüm tesislerin sorumluluğu bu şahıstaydı. Sakarya Taraklı’daki çiftliği ise 2 milyon 900 bin liraya aldım” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Tehdit ve darp iddiası

Satın aldığı tesislerin karşılığında şirketten 700 bin lira prim aldığını söyleyen Yıkılmaz, şirkette gayrıresmi işlerin döndüğünü anladığını öne sürdü. Aydın’a ‘Böyle olacaksa işi bırakmak istiyorum’ dediğini belirten Yıkılmaz, “Aydın beni, ‘Ayrılacaksan şirket içerisinde olan şeylerden başka birilerine söz edersen senin için iyi olmaz’ diye tehdit etti. Ben de eğer bana şirkete para yatıracağını söyleyenler olursa ben para yatırmamalarını söyleyeceğimi kendisine söyleyince Mehmet Aydın yanımızdan ayrılması üzerine bu konuşmaya tanık olan 2 kişi beni darbetti ve ailemle tehdit ettiler”

Yıkılmaz, bu olayın yaşandığı 2018 Ocak ayından sonra noter aracılığıyla istifa ettiğini söyledi.