Gündem Annesi, Dino’ya hayat verdi

Annesi, Dino’ya hayat verdi

23.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da yapılan ameliyatla Bosna Hersekli Zemira Cerimovic’ten alınan karaciğer parçası oğlu Dino’ya nakledildi.

Annesi, Dino’ya hayat verdi

Bosna Hersekli Cerimovic ailesinin ilk çocuğu olan Dino dünyaya gelmeden bağırsaklarında sorun olduğu belirlendi. Karnında büyük bir şişlikle dünyaya gelen Dino, hastalıklarla mücadelesine bir günlükken başladı. İlerleyici akciğer hastalığı kistik fibroz teşhisi konulan Dino, bebekliğinden itibaren hastaneye götürülüp getirildi. İlaç tedavisine rağmen 3 yaşına geldiğinde karaciğer yetmezliği yaşayan Dino’ya 4 yıl önce de siroz teşhisi konuldu. Tedaviyi Saray Bosna’da devam ettiren aile, bir süre bitkisel tedaviden medet umdu ancak hastalık ilerledi.

Haberin Devamı

Prof. Polat’a danıştılar

Bosnalı doktorlar, karaciğer damarlarına stent konulmasına karar verdikten sonra operasyon öncesi danışma amacıyla Memorial Ataşehir Hastanesi Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. K. Yalçın Polat’a Dino’nun evraklarını gönderdiler. Prof. Dr. Polat’ın yaptığı değerlendirmenin ardından Dino’nun karaciğer nakli olmasına karar verildi ve canlı verici arayışı başladı. Anne Zemira’nın tetkikleri karaciğerinin oğluna uygun olduğunu ortaya koyunca anne, oğul İstanbul’a geldi. Prof.Dr. Polat ve ekibinin gerçekleştirdiği ameliyatla anne Zemira Cerimovic’ten alınan karaciğerin bir parçası Dino’ya nakledildi.

13 yıllık kâbusumuz sona erdi

Operasyon sonrası 13 yıldır yaşadıkları kâbusun sona erdiğini söyleyen anne Zemira Cerimovic, “Karaciğer naklinin çare olacağını bilseydik çok daha önceden başvururduk. Hastalığından dolayı oğlum okuluna düzenli gidemiyordu. Arkadaşlarıyla oynaması bile sorun olabiliyordu. Oğlumun iyileştiğine hâlâ inanamıyorum, verilebilecek hediyelerin en güzeli” derken, 8. sınıf öğrencisi Dino da arkadaşlarıyla bir araya gelerek doya doya futbol oynamak istediğini söyledi. Dino’nun kistik fibrozise bağlı karaciğer yetmezliği yaşadığını söyleyen Prof. Polat ise “Başarılı operasyonla biz de mutlu olduk” dedi.