Gündem AÖF final sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?

AÖF final sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?

22.01.2017 - 10:57 | Son Güncellenme:

14-15 Ocak tarihlerinde yapılan AÖF final sınavlarının sonuçlarının bu hafta içerisinde açıklanması bekleniyor. Adaylar sonuçlarını AÖF resmi internet sitesine kullanıcı girişi yaparak sorgulayabilecek.

AÖF final sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak

AÖF sınav sonuçları için 1,5 milyon öğrenci merakla bekliyor. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan ise yaptığı açıklamada, 14-15 Ocak tarihlerinde 4 oturumda gerçekleştirilen AÖF güz dönemi final sınavlarının önümüzdeki günlerde açıklanacağı belirtti. Ayrıca Gündoğan, Açıköğretim İktisat ve İşletme Fakültelerinden mezun olmasına tek dersi kalan öğrencilerin dönem uzatmamaları için uygulanan tek ders sınavlarının, bu yıldan itibaren üç derse çıkarıldığını bildirdi.

Haberin Devamı

AÖF SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

AÖF sınav sonuçlarının açıklanmasını bekleyen 1.5 milyon öğrenci için beklenen açıklama. AÖF Güz Dönemi final sınavlarının sorunsuz şekilde tamamlandığını aktaran Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan: "Hava koşullarının da uygun gitmesiyle sınavlarda herhangi bir sıkıntı söz konusu olmadı" "Son 1 yıldır sınav sonuçlarını 1 hafta içerisinde ilan ediyoruz" dedi.

AÖF Sınav Tarihleri

AÖF bahar dönemi sınav takvimine göre ilk vize sınavı 15 Nisan ile 16 Nisan 2017 tarihlerinde gerçekleşecek. Bahar dönemi AÖF final sınavları ise 27-28 Mayıs 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Sınavların bitiminden sonra tek ders sınavı ise 15 Temmuz 2017 Cumartesi tarihinde gerçekleşecek.

Haberin Devamı

AÖF Tek Ders Sınavı 3 Derse Çıkarıldı
Anadolu Üniversitesi rektörü, AÖF öğrencisi olan 1,5 milyon kişiyi ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada, Açıköğretim Fakültesi İktisat ve İşletme bölümlerinden mezun olması için sadece tek dersi kalan öğrencilerin dönem uzatılmaması için uygulanmakta olan tek ders sınavlarının, bu yıl itibari ile üç derse çıkarıldığı belirtildi. Öğrencilerin belirtilen bu üç ders sınavlarına girebilmesi için 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı güz ya da bahar dönemi için o derslere kayıt yaptırmış olması gereklidir. Başarısız olunan üç dersten DZ ya da YZ gibi harf notu alan öğrencilere üç ders sınav hakkı tanınmamaktadır. Uygulamalı dersler de üç sınav hakkına girmemektedir. Ayrıca üç ders sınav notu, dönem sonu yani AÖF final sınavları yerine geçmektedir.

AÖF’de 4 Yanlış 1 Doğruyu Götürecek
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının yazısına göre, 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı itibariyle AÖF İktisat ve İşletme programlarında, sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde çoktan seçmeli olarak yapılan beş seçenekli test tipi sorular için, dört yanlış cevabın bir doğruyu eksiltmesi Anadolu Üniversite Senatosunun kararı ile kabul edilmiştir. Böylece öğrencilerin sınavda yapmış olduğu 4 yanlış 1 doğruyu götürecektir.

Haberin Devamı

AÖF’de Geçilemeyen Dersler Ne Olacak?
Açıköğretim Fakültesi ders sistemine göre, bir eğitim yılı iki döneme ayrılmaktadır. Birinci dönem içerisinde alınan dersler, gelecek sene birinci dönem içinde, İkinci dönemde alınan ancak geçilemeyen dersler ise yine gelecek yılın ikinci dönemi içerisinde alınabilecektir. Daha önceki senelerde bir vize ve bir final olarak olarak yapılan sınavlar artık her dönem için bir vize ve bir final sınavı olarak uygulanmaktadır. Bu durum ile birlikte de öğrenciler bir yıl içerisinde iki vize ve iki final sınavına girmektedirler. Sınavların ortalamaları, vize sınavının yüzde otuzu final sınavının ise yüzde yetmişi alınarak hesaplanmaktadır. Ardından sınav notları sisteme harf olarak girilmektedir. Sınavlar esnasında, sınava giren öğrenci sayısına bağlı olarakta tek kitapçık, iki kitapçık veya dört kitapçık kullanılmaktadır.

AÖF Not Sistemi

Öğrencilerin sınav sonuçları hesaplanıp gerekli işlemler sonrasında elde edilen puanlara göre oluşmakta olan harf notları aşağıdaki gibidir;

Haberin Devamı

84-100 arası AA
77-83 arası AB
71-76 arası BA
66-70 arası BB
61-65 arası BC
56-60 arası CB
50-55 arası CC
46-49 arası CD
40-45 arası DC
33-39 arası DD
0-32 arası FF

Yukarıda yer alan tabloya göre FF alan bir öğrenci dersten kalmaktadır. DD, DC, CD harf notlarını alan öğrenciler ortalamaya bağlı olarak dersten geçmektedir. Diğer notların alındığı dersler ise geçilmiş olarak sayılmaktadır.