Gündem Aöf sınav sonuçları ne zaman açıklanır?

Aöf sınav sonuçları ne zaman açıklanır?

29.05.2018 - 14:03 | Son Güncellenme:

Hafta sonu yapılan sınav ardından öğrenciler arasında en çok araştırılan sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı oldu. Aöf sınav sonuçları ne zaman açıklanır? Aöf üç ders sınavları nelerdir? Aöf sonucunu nereden ve nasıl öğrenebilirsiniz, geçme notu, finallerin ve vizelerin etkisi ve daha fazla birçok bilgiyi burada bulabilirsiniz.

Aöf sınav sonuçları ne zaman açıklanır

Geçtiğimiz hafta sonu Açık Öğretim Fakültesi finalleri gerçekleşti. Bu sınav ardından en çok merak edilen Aöf sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı oldu. Sınav soruları bugün açıklanması beklenmekte lakin sınav sonucunun ne zaman açıklanacağı tam tarih olarak duyurulmadı. Bunun için geçmiş yıllarda ne kadar sürede açıklandığını inceleyebiliriz. Böylece ortalama ne zaman açıklanacağı konusunda tahmin yürütebiliriz. 2018 Aöf bahar dönemi finalleri vizelere göre daha büyük önem taşıyor. Bu yüzden alınan notlar ortalamayı çok daha fazla etkilemektedir.

Haberin Devamı

Aöf sınav sonucu ne zaman açıklanır?

Genellikle Aöf sınav sonuçları sınav ardından 10 gün sonra yapılmaktadır. Örneğin 2016 – 2017 Bahar Dönemi dönem sonu sınavları 3 – 4 Haziran da yapılmıştı ve sonuçlar ise tam on gün sonra 13 Haziran’da açıklanmıştı. Bundan önceki yıllarda benzer durumlar gözlemlendi. Bu yüzden tahmini olarak 5 ya da 6 Haziran gibi Aöf sınav sonuçları açıklanabilir.

Aöf sınav sonuçları açıklandıktan sonra Anadolu Üniversitesinin e-Kampüs sitesi aracılığı sınav sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz. Kimlik numaranız ya da e-posta adresinizi girdikten sonra şifreniz ile giriş yaparak sınav işlemleri menüsünden sonucunuzu görebilirsiniz.

Aöf dönem sonu sınavları bir diğer adı ile finalleri puan hesaplamasına %70 etki yapmaktadır. Yani ara sınavlar (vizeler) %30 etki ederken dönem sonu sınavlar ortalamada büyük bir değişikliğe sebep olmaktadır. Aöf sınavları ile ilgili bir diğer merak edilen konu ise yanlışların doğruları götürüp götürmediğidir. Sonuç hesaplaması 4 yanlış 1 doğruyu götürecek şekilde hesaplanmaktadır.

Haberin Devamı

Aöf üç ders sınavları nedir?

Aöf sınav sonuçları açıklanması ardından kalan derslerin geçilmesi için yapılan üç ders sınavları öğrenciler arasında merak konusu olabilmektedir. Açıköğretim Fakültesi yapılan resmî açıklamaya göre 21 Temmuz 2018’de yapılacaktır. Üç ders sınavı en fazla üç dersten başarısız olan ve bu sebepten dolayı mezun olamayan öğrenciler için yapılmaktadır. Üç dersten fazla başarısız derse sahip olanlar sınava giremez. Bu sınav belli başlı merkezlerde yapılmaktadır.

Aöf sınav sonuçlarının ortalama 8-10 gün arasında açıklanması beklenmektedir. Sınav sonuçları Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinin resmî sitesinde e-Kampüs üzerinden açıklanacaktır.