Gündem AÖL ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri nasıl yapılır? AÖL kayıt yenileme tarihleri

AÖL ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri nasıl yapılır? AÖL kayıt yenileme tarihleri

27.08.2019 - 11:09 | Son Güncellenme:

AÖL ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri başladı. MEB tarafından yapılan açıklamada AÖL ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin 21 Ağustos itibariyle başladığı bilgisi adaylara duyuruldu. AÖL'e ilk kez kayıt yaptıracak olan öğrenciler il ve ilçe merkezlerinde bulunan Halk eğitim merkezlerinde başvurularını yaptıktan sonra ilk kayıt başvuru ücretini anlaşmalı bankalara yatıracak. Peki AÖL kayıt yenileme işlemleri ne zaman sona erecek?

AÖL ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri nasıl yapılır AÖL kayıt yenileme tarihleri

AÖL ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri MEB tarafından alınmaya başlandı. Lise eğitimine açıktan devam edecek olan binlerce aday AÖL ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemlerine 21 Ağustos itibariyle başladı. AÖL'e ilk kez kayıt yaptıracak olan öğrenciler il ve ilçe merkezlerinde bulunan Halk Eğitim Merkezleri'nde başvurularını gerçekleştirdikten sonra anlaşmalı bankalara ilk kayıt ücretlerini ödeyecek.

Haberin Devamı

AÖL İLK KAYIT VE KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ DEVAM EDİYOR!

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı 1. dönem ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 21 Ağustos 2019 - 27 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılacaktır. Ancak 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı 4. dönem aktif olan öğrencilerimiz (Ek sınava girecek olan öğrenciler) kayıt ücretlerini sınav sonrası yatırabileceklerdir.

Açık Öğretim Lisesi'ne ilk defa kayıt olacak olan öğrenciler Halk Eğitim Merkezleri'nde kayıt işlemlerini yaptırdıktan sonra, anlaşmalı bankalara veya anlaşmalı bankaların ATM lerine sınav ücretini yatırmaları gerekmektedir.

AÖL İLK KAYIT ÜCRETİ

Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıran öğrenci, sınava girmek istediği her dönem için “Sınav Bedelini” ödemek zorundadır. 2019 yılında, bir dönem için İlk Kayıt Sınav Bedeli olarak; 30 TL ve Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği hesabına; 10 TL olarak belirlenmiştir. (30 TL Açık Öğretim Lisesi İlk Kayıt Sınav Ücreti olarak anlaşmalı bankalara yatırılacak. 10 TL ise Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği banka hesabına veya makbuz karşılığında teslim edilecektir.)

Haberin Devamı

Öğrenci adayı, T.C. Kimlik Numarası beyan ederek T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının bankamatiklerine (ATM) veya Türkiye Vakıflar Bankası şubelerine giderek ya da ilgili bankaların internet bankacılığı üzerinden MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü hesabına (Açık Öğretim Lisesi İlk Kayıt Bedeli), 30 TL ödeyecek ve dekontu muhafaza edecektir. İlk kayıt için yatırılan Sınav Ücreti ödendiği sistem üzerinden görülmektedir. Sistemde görünmeyen ödemeler, kaydınızın gerçekleşmesini engeller. Bunun için Sınav Bedelinizi doğru hesaba yatırdığınızdan emin olunuz.