Gündem Ara Güler fotoğrafları Paris’te

Ara Güler fotoğrafları Paris’te

22.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığı tarafından; Ara Güler Müzesi ile Arşiv ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle gerçekleştirilen “Ara Güler Sergisi”, geçen yıl yaşama veda eden fotoğraf sanatçısı ve foto muhabir Ara Güler’in eserlerini dünyanın önemli sanat başkentlerine taşımaya devam ediyor.

Ara Güler fotoğrafları Paris’te

Nisan ayında Londra Saatchi Galeri’de düzenlenen ve büyük ilgiyle karşılanan Ara Güler Sergisi, yarın Paris’te Polka Galeri’de açılıyor. Saatchi Galeri’deki açılışında ziyaretçilerin girişte uzun kuyruklar oluşturduğu; The Times, Daily Mail, TimeOut, The Telegraph gibi yayınların gündemine yansıyan ve Conde Nast Traveler tarafından Londra’da gidilecek en iyi 10 etkinlik arasında gösterilen “Ara Güler Sergisi”, 15 Haziran’a dek sanatseverlerle buluşacak. Dünyanın en iyi 7 fotoğrafçısından biri olarak gösterilen Ara Güler’in 1950’lerde başlayan uzun kariyerine ışık tutan sergi, Paris’ten sonra sırasıyla Kyoto, New York, Roma ve Mogadişu’da gerçekleştirilecek. Ana eksenini Güler’in İstanbul fotoğraflarının oluşturduğu sergide; Jean Renoir’dan Nâzım Hikmet’e, Âşık Veysel’den Salvador Dali’ye, Henri Cartier-Bresson’dan Brigitte Bardot’ya uzanan tarihi portreler seçkisi de yer alıyor.

Haberin Devamı

Sergi kitabının önsözü Cumhurbaşkanı’ndan

Önsözü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kaleme alınan sergi kitabı, serginin düzenlendiği her ülkede o ülkenin ana diliyle sanatseverlere ulaşacak. Sergi Parisli sanatseverlerle buluşmasının ardından üçüncü durağında Avrupa sınırlarını aşarak Kyoto’nun tarihi mekanlarından Tofukuji Tapınağı’nda gerçekleştirilecek. Sergi açılışı, Japonya’da G-20 Zirvesi’nin düzenlendiği aynı günlerde, haziran ayı sonunda yapılacak.