Gündem Arabası tahtadan iner rampadan!

Arabası tahtadan iner rampadan!

22.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Rize’de ‘Formulaz’ adı verilen yarışlara gençler ve 40 yaş üstü kategorilerinde 66 kişi tahta arabaları ile katıldı. Kenan Sofuoğlu’nun da 4 finaliste eşlik ettiği yarışmada dereceye girenlere çeyrek altın verildi

Arabası tahtadan iner rampadan

Rize’nin Ardeşen ilçesinde Tunca Belediyesi ile Redbull tarafından bu yıl, ‘Arabam tahtadan inerim rampadan’ sloganı ile düzenlenen ve ‘Formulaz’ adı verilen yarışlara gençler ve 40 yaş üstü kategorilerinde 66 kişi tahta arabaları ile katıldı. Yarışmacılar, 16 grupta 6’şarlı yapılan yarışlara kendi tasarımları olan ve sırma teli dışında metal aksamın yasak olduğu birbirinden ilginç arabalarla katıldı. Gruplar halinde start alan yarışmacılar, 1.6 kilometrelik eğimli parkurda yarışırken tehlikeli anlar yaşadı.
2 kişi yaralandı
Dünya motosiklet şampiyonu Kenan Sofuoğlu’nun da 4 finaliste eşlik ettiği yarışmanın bitiş noktasındaki rampadan atlayan tahta arabalar yolda savruldu. Bitişe ilk ulaşan yarışçı Kenan Sofuoğlu oldu. Sofuoğlu’nun ardından bitiş rampasından tahta arabası ile atlayan Serhat Kurkut yüz üstü yere düştü, arkadan gelen Murat Gül’ün kullandığı tahta araba ise hızla kalabalığın arasına daldı. Kazalarda 2 kişi yaralandı.
8’inci Redbul Formulaz yarışlarında Serhat Kurkut birinci, Murat Gül ikinci, Fatih Çukur ise üçüncü oldu. Dereceye girenlere çeyrek altın hediye edildi.

Yazarlar