Gündem Araç plaka sorgulaması nasıl yapılır?

Araç plaka sorgulaması nasıl yapılır?

14.05.2018 - 10:29 | Son Güncellenme:

Ulaşımın bir sorun olarak görüldüğü ülkemizde vatandaşlar kendi araçlarını alarak bir yerden bir yere giderken daha özgürce hareket etmek istiyorlar. Kimisi ikinci el kimisi de sıfır araç satın alıyor. İkinci el araç satın almak isteyen kişiler ileride bir mağduriyet yaşamamaları adına araç plaka sorgulaması yaptırmalıdır. Böylelikle aracı güvenli bir şekilde satın alma işlemini gerçekleştirebilirler.

Araç plaka sorgulaması nasıl yapılır

Araç plaka sorgulama işlemi aracın bilgilerine dair tüm detayları gösterir. Bu işlem sayesinde hem araç satın alırken pazarlıkta söz sahibi olabilir hem de dolandırıcıların ağına düşmemiş olursunuz. Araç plaka sorgulama işlemini yapmak için farklı seçenekleriniz bulunur. Bunlardan bazıları e-devlet, Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi ve Emniyet Genel Müdürlüğü online kanallarıdır. Kullanıcılar genelde e-devlet ile giriş yaparak daha hızlı sonuç alma yoluna gidiyorlar.

Haberin Devamı

PLAKA SORGULAMA İŞLEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ

E-DEVLET İLE ARAÇ PLAKA SORGULAMA

E-devletin milyonlarca kullanıcısına sunduğu hizmetlerden biri de araç plaka sorgulama işlemidir. Araç plaka sorgulama işlemini e-devlet üzerinden yapmak istiyorsanız öncelikle turkiye.gov.tr sitesini ziyaret etmeniz gerekir. Daha sonrasında burada giriş için birkaç bilgi istenir. Eğer zaten e-devlete kaydınız varsa bilgilerinizi yazarak giriş yapabilirsiniz. Fakat kaydınız yok ise en yakın PTT şubesinden e-devlet şifresi alarak sisteme erişim sağlayabilirsiniz. Siteye giriş ekranında karşınıza gelen sayfadaki uygun boşluklara şifrenizi ve T.C kimlik numaranızı yazın. Sonrasında ise Emniyet Genel Müdürlüğünün vermiş olduğu hizmetler kısmından Araç Plaka Sorgulama butonuna tıklayın. Sorgulama sonucunuz kısa süre içerisinde karşınıza çıkar. Aynı zamanda aracın poliçesine dair bilgileri de öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

SİGORTA VE BİLGİ GÖZETİM MERKEZİ İLE ARAÇ PLAKA SORGULAMA

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi, araçlara dair tüm detayları depolayan bir veri tabanıdır. Bu verilerden yararlanmak için sbm.gov.tr adresine gitmeniz gerekir. Öncelikle bu sisteme üye olmalısınız. Üyelik ücretsizdir ancak sonrasında alacağınız hizmetler için ücret ödemeniz gerekebilir. Bu yüzden kayıt olurken kredi kartı numaranızı da girmelisiniz. Üyelik ve giriş işleminizi tamamladıktan sonra "Sorgulamalar ve Online İşlemler" butonuna tıklayın. Sonrasında açılacak olan sayfada plaka numaranızı ve plaka bilgilerinizi girerek sorgulama işleminizi en kısa yoldan yapabilirsiniz.

EGM İLE ARAÇ PLAKA SORGULAMA

Emniyet Genel Müdürlüğünün vermiş olduğu bu hizmete erişmek için egm.gov.tr adresine gidin. Sonrasında karşınıza açılacak olan sayfada Trafik Cezası ve Otopark Sorgulama butonuna tıklayın. Karşınıza açılacak olan bağlantı sizden adınızı, soyadınızı ve kimlik bilgilerinizi ister. Bu bilgileri uygun boşluklara yazın. Daha sonra sorgulama işleminizi tamamlayarak aracın plakasına ait tüm detaylara ulaşabilirsiniz.