Gündem Arjantin hakkında merak edilenler

Arjantin hakkında merak edilenler

22.04.2018 - 12:26 | Son Güncellenme:

Arjantin, sokaklara taşan tango gösterileri, rengarenk evleri, muhteşem et yemekleri ve çok daha fazlasıyla dünyanın en çok merak edilen ülkelerinden. Güney Amerika’nın Paris’i olarak nitelendirilen başkent Buenos Aires’e hayran kalacağınıza, kendinizi müziğe kaptıracağınıza ve futbol sevmeseniz bile Messi forması alacağınıza dair iddiaya girebiliriz.Üstelik Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bu ülkeye vizesiz seyahat edebiliyor...

Arjantin hakkında merak edilenler

Arjantin'de sosyal hayat

Haberin Devamı

En önemli şehri ve başkenti Buenos Aires'tir. Resmi dili İspanyolcadır. Para birimi Arjantin Pesosu'dur, devletin yönetim şekli cumhuriyettir. Arjantin'de nüfusun çoğunluğu büyük şehirlerde toplanmıştır, Arjantin nüfusunun yarısı Buenos Aires şehri ve civarında yaşamaktadır. Arjantin'in önemli şehirleri, Santa Plata, Santa Fe, Rosario ve Bahia Blanca'dır. Arjantin nüfusunun hemen hemen hepsi Avrupa asıllıdır, din olarak da Roma Katolik Kilisesi üyeleridir.

Arjantin'in doğal kaynakları

Özel bir bitki örtüsüne sahip olan kuzey bölgesinde palmiyeler ve Quebrocha ağacı en önemli bitkilerdendir. Büyük ormanlık alanlara sahip olan ülkede kereste ormanları ise kuzey bölgesinde yer almaktadır. Belirgin hayvan türleri maymun, tavşan, puma, jaguar, geyik, tilki, yaban domuzu ve özel kuş çeşitleridir. Madenleri kurşun, çinko, altın, bakır, kalay, manganez, ve uranyumdur.

Haberin Devamı

Arjantin ekonomisi

Arjantin ekonomisi gelir kaynaklarının çoğunluğunu tarım oluşturmaktadır. Bulunduğu bölge konumu itibariyle en çok petrol çıkaran ülkedir. Arjantin doğalgaz ve petrol ihtiyacının tamamını kendi karşılamaktadır. Fakat ülke madenlerden yeterince faydalanamamaktadır. Enerji üretiminin yeterli olmadığı ülkede, yeterli hidroelektrik santral bulunmamaktadır. Bu durumda da petrol ve doğalgaz üretimine çok fazla ağırlık verilmiştir.

Arjantin kültürü

Arjantin insanları oldukça sıcakkanlı ve sevecen insanlardır. Bu kültüre mensup insanlar, yeni tanıştıkları biriyle tokalaşmak yerine öpüşmekten yanadırlar. Bu ülke insanları fanatik birer futbol takipçisidir ve takımlarının formasını giymekten çok zevk alırlar. 2010 yılında eşcinsel evliliği yasal hale getirilmiştir. Arjantin'de gece hayatı çok renkli ve hızlıdır. Arjantin mutfağı et ürünlerine dayanır. Dünyada en çok sığır üretiminin yapıldığı yer burasıdır. Geleneksel içkilerin en başında Yerba Mate gelmektedir. En çok beğenilen şarapları Mendoza’dır. Renkli kültürü ve lezzetli yemekleriyle Arjantin unutulmaz bir seyahat vaat ediyor.

Yazarlar