Gündem Arter, 1350’den fazla yapıtla Dolapdere’de

Arter, 1350’den fazla yapıtla Dolapdere’de

18.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Arter, eylül ayından itibaren Dolapdere’deki yeni binasında koleksiyonunun hem içinden hem de dışından oluşturduğu sergilerin yanı sıra farklı disiplinleri bir araya getiren etkinlikler, film ve öğrenme programı ve yayınlarıyla sanatı geniş kitlelerle buluşturmaya hazırlanıyor.

Arter, 1350’den fazla yapıtla Dolapdere’de

Vehbi Koç Vakfı’nın (VKV) 2007’den bu yana  sürdürdüğü çağdaş sanat alanındaki koleksiyonu Arter’in yeni binasının açılmasıyla birlikte sergiler ve dijital erişim olanakları aracılığıyla görülebilecek. Arter Koleksiyonu’ndaki 1350’den fazla yapıt aynı zamanda dünyanın önde gelen sanat kurumları tarafından ödünç alınmaya ve farklı coğrafyalardaki sergilerde izleyiciyle buluşmaya da devam edecek.

Haberin Devamı

Eş zamanlı 7 sergi

Eylül 2019’da zengin bir programla kapılarını ziyaretçilerine açmaya hazırlanan Arter’de koleksiyondan ve koleksiyon dışından toplam yedi sergi eş zamanlı olarak yer alacak. Arter Koleksiyonu’ndan oluşturulan grup sergileri arasında Saat Kaç? ve Kelimeler Pek Gereksiz başlıklı grup sergileri ile Altan Gürman kişisel sergisi ve Rosa Barba’nın Gizli Konferans başlıklı yerleştirmesi bulunuyor. Arter’in açılışında Ayşe Erkmen’in Beyazımtırak başlıklı retrospektif sergisine yer verilecek. İnci Furni’nin Bir An İçin Durdu ve Céleste Boursier-Mougenot’nun offroad, v2 isimli kişisel sergileri de yeni binanın açılışıyla beraber sanatseverlerle buluşacak.

Film ve söyleşi...

İlk sezondaki etkinlikler kapsamında bir performans programı da yer alırken, etkinlikler yalnızca Sevgi Gönül Oditoryumu ve gerek gösteriler gerekse sergiler için esnek bir altyapı sunan performans salonu Karbon ile sınırlı kalmayıp binanın farklı alanlarına yayılacak. Film Programı dahilinde ise haftalık düzenli film gösterimlerinin yanı sıra 3 aylık süreçte tema ve yönetmen odaklı retrospektifler, söyleşi ve paralel etkinliklerle zenginleştirilmiş gösterimler gerçekleştirilecek.