Gündem Aselsan’da yine esrarengiz ölüm

Aselsan’da yine esrarengiz ölüm

16.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beş mühendisi daha önce şüpheli ‘intihar’ ve trafik kazasında ölen ASELSAN’da bir mühendis daha evinde ölü bulundu. Uğur’un ölümüyle ilgili intihardan şüphelenilse de olayla ilgili soruşturma başlatıldı

Aselsan’da yine  esrarengiz ölüm

ASELSAN’da görev yapan beş mühendisin ölümündeki sır perdesi aralanmamışken dün ASELSAN da çalışan bir mühendis daha hayatını kaybetti. 28 yaşındaki ölçüm ve kalibrasyon mühendisi Erdem Uğur evinde, yatağının içinde ölü bulundu. Yatağın yanında bulunan 12 kilogramlık mutfak tüpünden, yorganın içine hortum aracılığıyla gaz verildiği anlaşıldı. İntihardan şüphelenilse de soruşturma başlatıldı.
Erdem Uğur’un iki gün işe gitmeyince arkadaşları durumdan şüphelendi. Uğur’un Cebeci’deki evine giden arkadaşları, kapı açılmayınca polisi aradı. Çilingir yardımıyla eve giren polisler, genç mühendisin yatak odasında yatağın içinde cansız bedenini buldu. Eve çağrılan Cinayet Büro ve Olay Yeri İnceleme ekipleri evde kapsamlı inceleme yaptı. Ölümü ailesine haber verilen Uğur’un cesedi, ölüm nedeninin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.
Tüp, hortum ve not
Uğur’un cesedinin bulunduğu yatağın yanında 12 kilogramlık mutfak tüpü bulundu. Mutfak tüpünden yorganın altına hortum aracılığıyla gaz verildiği ve hortumun da Uğur’un yüzüne çok yakın olduğu öğrenildi. Yatak odasında ayrıca, “dikkat gaz açık” şeklinde bir not da bulundu. Notun Uğur tarafından mı yazıldığının belirlenmesi için çalışma başlatıldı. Mutfak tüpünün içindeki gazın ise tamamen boşaldığı anlaşıldı.
Polis kaynaklarından alınan bilgiye göre, evde yapılan ilk incelemede şüpheli herhangi bir duruma rastlanılmadığı öğrenildi. Uğur’un cesedinde herhangi bir darp ya da yara izine rastlanmadığı kaydedildi. Genç mühendisin intihar etmiş olabileceği değerlendirilse de polisin ve savcılığın olayla ilgili soruşturmasını sürdürdüğü belirtildi. Bu kapsamda Uğur’un çalıştığı projeler üzerinde çalışma başlatıldı. Ankara’da yalnız yaşayan Uğur’un İzmirli olduğu ve ailesinin de bu ilde yaşadığı öğrenildi.
Manyetik alan uzmanı
Ölçüm ve kalibrasyon mühendisi olan Uğur’un manyetik alanlar konusunda çalışmalar yürüttüğü öğrenildi. ASELSAN’dan, yapılan açıklamada ise, “Değerli çalışanımız Erdem Uğur, evinde ölü bulunmuştur. 12.02.2014 tarihinden beri ASELSAN’da Ölçüm ve Kalibrasyon Mühendisi olarak görev yapan değerli çalışanımızın vefatını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz” denilerek ailesine baş sağlığı dilendi. Öte yandan apartmandaki vatandaşların, önceki gün yoğun gaz nedeniyle BaşkentGaz’a ihbarda bulunduğu öğrenildi. Gelen ekipler tarafından binanın gazının kesildiği öğrenildi. BaşkentGaz ekiplerinin dün de olay yerine gelerek ikinci bir inceleme yaptığı kaydedildi.
Nottaki parmak izi çözecek
Uğur’un evinde bulunan “Dikkat gaz açık” notunun yazılı olduğu olduğu kağıt, parmak incelemesi için Kriminal Laboratuvar’a götürüldü. Kâğıtta yapılacak incelemenin ardından farklı bir parmak izi bulunması durumunda olayın cinayet olabileceği ihtimali gündeme gelecek. Uğur’un ASELSAN’da telefon dinlemelerini engellemek üzere çalışmalar yaptığı da iddia edildi.