Gündem Askerlik yerleri belli oldu mu? E-devlet 98/2 Askerlik yeri sorgulama ekranı (2018 Mayıs)

Askerlik yerleri belli oldu mu? E-devlet 98/2 Askerlik yeri sorgulama ekranı (2018 Mayıs)

16.04.2018 - 10:07 | Son Güncellenme:

Askerlik yeri bilgisi için 98/2 Mayıs celp döneminde askeri birliğe katılacak olan yedek subay, kısa dönem ve uzun dönem er adaylarının geri sayımı devam ediyor. Peki 2018 Mayıs celbi askerlik yerleri ne zaman belli olacak? İşte e-devlet askerlik yeri sorgulama ve Er sınıflandırma sonucunu sorgulama ve ASAL sevk başvurusu sorgulama ekranı...

Askerlik yerleri belli oldu mu E-devlet 98/2 Askerlik yeri sorgulama ekranı (2018 Mayıs)

Askerlik yerleri için nefesler tutuldu. 2018 Mayıs celbinde askeri birliğe katılacak olan yedek subay, kısa dönem ve uzun dönem er adaylarının meraklı bekleyişi devam ediyor. Peki askerlik yerleri ne zaman belli olacak? İşte e-devlet askerlik yeri sorgulama sayfası...

Haberin Devamı

ASKERLİK YERİ NASIL ÖĞRENİLİR?

E- devlet üzerinden öğrenilen askerlik yerleri için, öncelikle vatandaşların e devlet şifresine sahip olması gerekli. E- devlet şifresi olmayan vatandaşlar PTT'den kimliklerini göstererek şifre sahibi olabilirler.

Daha sonrasında PTT'den aldıkları şifre ile, e-devlet sistemine TC kimlik numraları ve PTT'den aldıkları şifre ile giriş yapabilir askerlik yerini sorgulayabilirler.

ASKERLİK YERİ SORGULAMA SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ

ASKERLİK YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK? (2018 MAYIS)

98/2 Mayıs celp dönemi Er sınıflandırma sonuçlarının 20 Nisan 2018 Cuma günü açıklanması bekleniyor. Mayıs celbi için askerlik yerlerinin açıklanmasının ardından yedek subay, kısa dönem ve uzun dönem er adayları ASAL sevk başvuru kağıtlarını e-devlet üzerinden edilebilecekler...

Haberin Devamı

ASKERLİK İÇİN GEREKLİ MALZEMELER NELERDİR?

Her ne kadar askerlere gerekli temel tecçizat sağlansa da askere gidenlere tavsdiye edilen bazı kişisel eşyalar bulunmaktadır.

1. Boyuna Asılabilen İpli Cüzdan

2. Banyo MalzemeleriŞampuan, lif, sabun, kulak temizleme çubuğu almanızda fayda var. Yüz havlusu ve banyo havlusu girişte veriliyor.

3. Kişisel Bakım MalzemeleriTırnak makası, cımbız alın veya ihtiyacınız olan başka özel bakım malzemeleri...

4. El ve Yüz İçin Vücut KremiAskerde açık alanda hava değişiminden, soğuktan veya sıcaktan el, yüz ve dudak çatlamaları gerçekleşiyor. Bunlar için el, yüz, dudak kremleri almanızda fayda var.

5. İçlikAcemilik eğitim döneminiz kış mevsimine denk geliyorsa mutlaka içlik alınız.

6. Bot Kilidi ve Valiz Kilidi

7. Traş MalzemeleriTraş köpüğü, traş bıçağı. Koltuk altı ve genital bölgedeki kılları almak için 2-3 adet banyo traş bıçağı alın. Elektrik ile çalışan traş makinası ve kolonya yasaktır.

8. SaatNöbet, içtima, kalkış saati kadar pek çok şey için iyi bir saatinizin olması gereklidir.

9. Ankesörlü Telefon Kartı ve Askercell HizmetiAnkesörlü telefon ile konuşmak için telefon kartı alınız. Telefon kartları kantinde satlsa da çabucak tükenmektedir.2015 ile hizmete giren Askercell hizmeti sayesinde Turkcell faturasız hattınız ile kamerasız bir telefona Askercell hizmeti tanımlatıp bu telefon ile gidebilirsiniz.

Haberin Devamı

10. Bot Boyası ve Bot FırçasıHer sabah botunuz boyalı şekilde içtimalara çıkacağınızdan bot boyası ve fırçası almalısınız.

11. İğne iplik ve Çengelli iğneKıyafet onarımı veya yataqınızı düzenli yapmanıza yardımcı olması için yanınızda götürmenizde fayda var.

12. Ortopedik tabanlık ve VatkaAyaklarınızın botlarda nasırlanmamasını istiyorsanız369. ortopedik tabanlık ve topuğa koymak için 3-4 vatka alabilirsiniz. Ayak topuğunuz 3. günden sonra bota vurmaya, ezilmeye başlayacaktır vatkayı topuğunuz ile botunuz arasına yerleştirerek bunu engellemiş olursunuz.

13. Askılık

14. Islak Mendil ve Selpak

15. Yara bandı ve Kulak tıkacı

16. Sivil GiysilerÇarşıya çıktığınızda giyebilmek için yanınızda bir miktar sivil kıyafet de bulunmalıdır.

17. Bankamatik Kartı

18. Mantar Kremi

19. Seccade (Namaz Kılıyorsanız)