Gündem 2000/1 askerlik yerleri ne zaman açıklanır, tarih belli oldu mu? Şubat Celp dönemi askerlik E-devlet sorgulama ekranı

2000/1 askerlik yerleri ne zaman açıklanır, tarih belli oldu mu? Şubat Celp dönemi askerlik E-devlet sorgulama ekranı

23.01.2020 - 09:34 | Son Güncellenme:

2020 yılının ilk celp dönemi olan Şubat Celp döneminde silahaltına alınacak olan yükümlüler askerlik yapacakları kışla ve birlikleri araştırmaya devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından yılda dört kez gerçekleştirilen celp dönemleri ile silahaltına alınan yükümlüler askerlik görevlerini yerine getiriyor. Şubat Celbinde askerlik görevini yerine getirmek için başvuruda bulunan vatandaşlar askerlik yapacakları kışla ve birliklerin ne zaman açıklanacağı sorusuna yanıt arıyor. Peki askerlik yerleri ne zaman açıklanacak?

2000/1 askerlik yerleri ne zaman açıklanır, tarih belli oldu mu Şubat Celp dönemi askerlik E-devlet sorgulama ekranı

Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından yıl içerisinde dört kez gerçekleştirilen celp dönemleri ile silahaltına alınanan yükümlülüer 2020 yılının ilk celp dönemi olan Şubat celbinde askere gitmek için hazırlanıyor. 2000/1 askerlik yerleri vatandaşlar tarafından sıkça araştırılan konular arasında yer alırken Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada sınıflandırma sonuçlarının açıklanacağı tarih duyuruldu. Buna göre silahaltına alınacak olan adaylar acemi eğitimi alacakları birlik ve kışlaları 24 Ocak Cuma günü E-devlet üzerinden öğrenebilecek.

Haberin Devamı

2000/1 ASKERLİK YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2000/1 askerlik yerleri 24 Ocak Cuma günü e-Devlet platformu üzerinden açıklanacak. Askerlik hizmetini yerine getirecek olan yükümlüler e-Devlet üzerinden Er Sınıflandırma sonucu ekranı üzerinden askerlik yapacakları acemi birliklerini görüntüleyebilecek. 21-24 gün sürecek acemi askerlik eğitimin ardından Usta birliğinin yapılacağı kışla ve birlikler askeriyede birlik komutanları tarafından açıklanacak. Askerler yemin törenin ardından Mehmetçik olacak.

ASKERALMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN YAPILAN AÇIKLAMA ŞU ŞEKİLDE;

ŞUBAT 2020 SINIFLANDIRMA DÖNEMİNDE SİLAHALTINA ALINACAK YEDEK SUBAY ADAY ADAYI, YEDEK ASTSUBAY ADAY ADAYI İLE ERBAŞ/ER
STATÜSÜNDEKİ YÜKÜMLÜLERİN ASKERLİK HİZMETİ TERCİHİ, SINIFLANDIRMA VE SEVK İŞLEMLERİYLE İLGİLİ HUSUSLAR MÜTEAKİP MADDELERDE AÇIKLANMIŞTIR.

Haberin Devamı

2. ŞUBAT 2020 SINIFLANDIRMA DÖNEMİNDE SINIFLANDIRMA NİTELİK LİSTESİNE; YEDEK SUBAY ADAY ADAYI, YEDEK ASTSUBAY ADAY ADAYI İLE ERBAŞ/ER STATÜSÜNDEKİ YÜKÜMLÜLERDEN; 20 ARALIK 2019 (DAHİL) TARİHİNE KADAR YOKLAMASINI VE ASKERLİK HİZMETİ TERCİHİNİ YAPTIRANLARDAN CELP TERCİHLERİNE GÖRE BAŞVURUSU TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNİN İHTİYACI DİKKATE ALINARAK KABUL EDİLENLER, ERTELEME İLE SEVK TEHİRLERİ SONA ERENLER, DÖVİZLE/BEDELLİ ASKERLİK HİZMETİ KAPSAMINDAN ÇIKARTILANLAR ALINACAKTIR.

3. ŞUBAT 2020 SINIFLANDIRMA DÖNEMİNDE SİLAHALTINA ALINMAK İSTEYEN YÜKÜMLÜLERİN, 20 ARALIK 2019 (DAHİL) TARİHİNE KADAR YOKLAMA VE ASKERLİK HİZMETİ TERCİHİNİ E-DEVLETTEN VEYA EN YAKIN ASKERLİK ŞUBESİNE MÜRACAAT EDEREK YAPTIRMALARI GEREKMEKTEDİR. YOKLAMASINI YAPTIRDIKLARI HALDE ASKERLİK HİZMETİ TERCİHİNİ YAPMAYANLAR MEVCUT BİLGİLERİNE VE TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNİN İHTİYACINA GÖRE SINIFLANDIRMA İŞLEMİNE TABİ TUTULACAKLARDIR.

4. SEÇİM VE SINIFLANDIRMA SONUÇLARI MİLLÎ SAVUNMA BAKANLIĞINCA 24 OCAK 2020 TARİHİNDE E-DEVLET ÜZERİNDEN YÜKÜMLÜLERE
DUYURULACAKTIR. SINIFLANDIRILAN YÜKÜMLÜLER TEKRAR SINIFLANDIRMA İŞLEMİNE TABİ TUTULMAYACAKTIR.

5. SEÇİM VE SINIFLANDIRMA SONUCUNDA;

A. YEDEK SUBAY ADAYLARI İLE YEDEK ASTSUBAY ADAYLARI 30 OCAK 2020 TARİHİNDE, ER/ERBAŞ STATÜSÜNE AYRILANLARDAN OCAK CELP VE SEVK DÖNEMİNE TABİ OLANLAR 30 OCAK 2020 TARİHİNDE, ŞUBAT CELP VE SEVK DÖNEMİNE TABİ OLANLAR 26 ŞUBAT 2020 TARİHİNDE, MART CELP VE SEVK DÖNEMİNE TABİ OLANLAR İSE 19 MART 2020 TARİHİNDE TERTİP EDİLDİKLERİ BİRLİKLERE SEVK EDİLECEKLERDİR.

Haberin Devamı

ASKERLİK YERLERİNİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ