Gündem Aslında bir sabahlık işleri var hepsinin!

Aslında bir sabahlık işleri var hepsinin!

10.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

HSYK üyesi Ömer Köroğlu hakkında hazırlanan iddianamede FETÖ’nün sivil yargı imamı Fatih Açık ile Ankara ve civarındaki yurtlardan sorumlu Mustafa Harput arasında 27 Ekim 2015’te yapılan ByLock görüşmesine yer verildi

Aslında bir sabahlık işleri var hepsinin

Ankara Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tamöz’ün, Eski Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyesi Ömer Köroğlu hakkında FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla 15 yıla kadar hapis istemiyle hazırladığı iddianamede, FETÖ’nün sivil imamlarının çözülen ByLock görüşmelerine yer verildi.
İddianamede, FETÖ’nün yargı mensuplarından sorumlu sivil imamı Fatih Açık ile Ankara ve civarındaki yurtlardan sorumlu olduğu anlaşılan Mustafa Harput arasında 27 Ekim 2015’te ByLock’tan yaptıkları görüşmelerin çözümü yer aldı. İddianamede yer verilen yazışmalarda Açık’ın, Harput’a şunları söylediği belirtildi:
‘Her şey değişir’
“17’si için hazırlık yapıyorlarmış. Zor günler bekliyor bizleri. İş dört seneye kalırsa gemi çok su alır Allah muhafaza. Şeytan bunlar Rusya işinden de kârlı çıkarlar. Neyi satmaz ki? Bu krizi kendileri bile özellikle çıkarmış olabilirler. Başkanlığın yolunu açmak için. Aslında bir sabahlık işi var hepsinin. üç savcı yazacak iddianameyi, kolluk gücü olarak asker makul şüphe gözaltı yapacak. Hakimler de 2. günü ayarlayıp iş bitecek. Kurul üyelerini de alacan, medyayı da. Bir günde toplar geçersin. Bir haftada her şey değişir. 17 Aralık olsaydı da böyle olmayacak mıydı zaten. 17/25’i niye yaptık o zaman? Böyle gitmemeli bu süreç.”
İddianamede, FETÖ’nün, 15 Temmuz darbe girişiminden önce başlatılan soruşturmalar kapsamında örgüt mensubu yargı mensuplarını uygulanacak koruma tedbirlerinden (tutuklama gibi) kaçırmak amacıyla “Gaygubet” adı verilen birimler oluşturduğu belirtildi. İddianamede, yargı mensuplarından sorumlu sivil imam Levent Özgüzel ile FETÖ içinde yer alan eski Yargıtay Tetkik Hakimi Ali Çetin tarafından “Kozmik Oda” soruşturmasının eski savcısı Mustafa Bilgili ile soruşturmaya ilişkin kararlar veren eski hakim Nihal Uslu ve Halil İbrahim Kütük’ün “Gaygubet” evlerinde saklanmalarının sağlandığının anlaşıldığı ifadelerine yer verildi. İddianamede Özgüzel’in ayrıca, ByLock üzerinden yaptığı görüşmeler sonucu bu kişilerden temin ettiği evrakları örgüt içinde oluşturulan, “üst kurula” ulaştırmak üzere kendisinden sorumlu kişiye gönderdiği ve bu kişiden gelen cevapları da örgüt mensuplarına gönderip savunmalarının hazırlanmasını sağladığının görüldüğü ifade edildi.

Görüşmelerdeki Gaygubet

İddianamedeki ByLock görüşmelerinden bazıları şöyle:
366450 (Levent Özgüzel) - 513495 (Nihal Uslu): Abla ben merkeze bunları hep yazdım. Şimdi de süre azalıyor diye yazdım. Hızlı cevap beklediğimizi belirttim. Muhtemelen döneceklerdir.
366450 - 513495 - 513333 (Halil İbrahim Kütük) - 513395 (Mustafa Bilgili): Avukatlara kozmik-basında çıkan haberler için yapılması gerekenler iletilmeli. Abi İzmir casusluk ve kozmikle ilgili soruşturma izni verildi ve bazı açığa alınan abilerimiz oldu. Basında açığa abilerimiz isim verilmek suretiyle bu duyuruldu. Daha önce de bu konuyu paylaşmıştık bu vesileyle tekrar etmekte fayda mülahaza ediyoruz..
‘Gaygubeti bir düşünün’
Görüşmelerde, eski hakim Halil İbrahim Kütük’le sivil imam Özgüzel arasındaki görüşmelerde şöyle yer alıyor:
366450 - 408757: Pasaportunuz var mıydı? Bende gözüküyor. Peki alsanız çok göze çarpar mı sizce. Ona göre siz gaygubeti bir düşünün çok önemli.
77528 (Ali Çetin) - 366450: Halil bey 37’lerden gaygubet hemen alma. Yarın gelebilir.
366450 - 513333: Aynısını şimdi mbilgili abi Nihal hanımı ekledi. Ona da ByLock’tan atın onda da bilgisayar var o da dosya indirmeyi ve göndermeyi biliyor haberdar olsun inş.
513333 - 366450: Tamam, dilekçe örneğini yarın akşama inş. hazırlarız. Abi Nihal hanım mb. (Mustafa Bilgili) ile birlikte kaldığımızı biliyor mu?
366450 - 513333: Evet abi sorun yok inş.
513333 - 366450: Abdullah Bahçeçi ile ilgili haber var mı?
366450 - 513333: Sorayım abi?

Muğla merkezli 24 ilde FETÖ/PDY’ye karşı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 30 zanlıdan 5’i kadın 6’sı adliyeye sevk edildi. CAVİT AKGÜN-DHA