Gündem Atlas hedefine Midilli molası

Atlas hedefine Midilli molası

19.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Darüşşafakalı kız öğrencilere maddi destek toplamak için tek başına Atlantik Okyanusu’na açılan Dilek Ergül, Midilli Adası’na ulaştı

Atlas hedefine Midilli molası

Atlantik Okyanusu’nu tek başına geçen ilk Türk kadını olmak için 7 Haziran’da İstanbul’dan yola çıkan Dilek Ergül, Midilli Adası’na vardı. 9 metrelik teknesi Symina ile en az 14 ay sürecek yolculuğunun ilk yurtdışı durağını Yunan Adaları’nda veren Ergül, seyahati boyunca Darüşşafakalı kız öğrencilere maddi destek topluyor. Cesur denizci kadın yolculuğuyla aynı zamanda okuyamayan ve küçük yaşta evlendirilen kız çocuklarına da dikkat çekmeyi amaçlıyor.

Marmara’da bir hafta
Çocukluğundan beri Atlantik Okyanusu’nu geçme hayali kuran Dilek Ergül, bu hayalini kız çocukların okuması idealiyle birleştirerek Beylikdüzü West Marina’dan yola çıkmıştı. Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda en az 10 kız çocuğunun okuması için sosyal mesajlar vermeye çalışan Ergül, Marmara Denizi’nde teknesinin eksiklerini belirlemek için 1 hafta geçirdi. Açık denizde yol alırken karşılaşabileceği aksaklıkları ve sorunları tahmin etmek için Marmara’da dolaşan 42 yaşındaki Ergül, geçtiğimiz gün Çanakkale Boğazı’ndan çıkarak Midilli’ye vardı.

Darüşşafaka’ya yardım
Makris Gialos Limanı’na yanaşan Dilek Ergül, Yunan yetkililer tarafından ilgiyle karşılandı. Yolculuğunun ilk 10 gününü değerlendiren Ergül, şunları söyledi: “Bu seyahat sadece benim çocukluk hayalim olduğu için değil; okuyamayan kız çocuklarının farkındalığını artırmak için de çok önemli. 1863’e atılan her SMS ile çocuk yaşta evlendirilen ve okuyamayan bir kız için daha umut olacak.
Geriye döndüğümde 10-15 kız çocuğunu daha topluma kazandırabilirsem bunun mutluluğu bana yetecek. Okuyamayan kızları düşündükçe Atlas Okyanusu’nda tek başıma geçireceğim 1 yıldan fazla süre beni korkutmuyor. Middili’de fırtına takvimine göre dinlenip Ege’ye yelken açacağım.” Ergül, Atlantik Okyanusu’nu tek başına geçen 10 kadın arasına girmek için çabalıyor.