Gündem Avlu dizisinin oyuncuları hakkında merak edilenler

Avlu dizisinin oyuncuları hakkında merak edilenler

28.04.2018 - 12:34 | Son Güncellenme:

Star TV’de 22 Mart Perşembe akşamından beri yayında olan Avlu ekranların yeni gözdesi... Demet Evgar’ın başrolde olduğu dizinin oyuncu kadrosu oldukça güçlü. Ceren Moray, Nursel Köse, Kenan Ece, Teoman Kumbaracıbaşı, Ruçhan Çalışkur, Şebnem Dönmez, Ayça Damgacı gibi pek çok yetenekli oyuncuyu izleme fırsatı bulduğumuz Avlu dizisinin oyuncuları hakkında detaylı bilgiler yazımızda...

Avlu dizisinin oyuncuları hakkında merak edilenler

Limon Yapım tarafından hayata geçirilen Avlu cezaevindeki kadınların hayatını konu alıyor, bu kadınların mutluluk, hüzün, umut, arkadaşlık ve düşmanlıklarının hikayesine odaklanıyor. Yüksel Aksu yönetmenliğinde rol alan oyuncu kadrosu hakkında detaylı bilgileri bir araya getirdik...

Haberin Devamı

Demet Evgar kimdir?

19 Mayıs 1980 Manisa doğumlu. Oyunculuğa 17 yaşındayken, Manisa’daki amatör bir topluluk olan Afsem Tiyatrosu’nda başladı. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nü bitirdi. Kenter Tiyatrosu'nda ‘Aşk Çemberi' adlı oyunda ve “Tiyatro Kılçık”ta “Takanlar ve Takılanlar” ve “Ayşegül Hindistan'da” adlı oyunlarda rol aldı. 2009 senesinde Kent Oyuncuları tiyatrosunda Mehmet Birkiye yönetmenliğinde sahnelenen Cimri oyununda Elise karakterini canlandırdı. Bu rol ile 2010 yılında düzenlenen 8. Tiyatro Ödülleri ödül töreninde Yılın Kadın Oyuncusu ödülüne layık görüldü.

Rol aldığı diziler: Aslı ile Kerem, Bütün Çocuklarım, Emret Komutanım, Bir Kadın Bir Erkek, Vatanım Sensin, Avlu

Haberin Devamı

Rol aldığı sinema filmleri: Banyo, Beyza’nın Kadınları, Güneşi Gördüm, Yahşi Batı, Vay Arkadaş

Ceren Moray kimdir?

Ceren Moray, 5 Haziran 1985 Diyarbakır doğumlu . Küçük yaşlarda İstanbul’a geldi ve tiyatro eğitimi almaya başladı. Pera Güzel Sanatlar 'da eğitim alan Ceren Moray, 2005 yılında Haliç Üniversitesi Tiyatro Bölümü 'nü kazandı ve 2009 yılında mezun oldu. 12 yıl önce yayınlanan ‘Serseri Aşıklar’ dizisi ile ekrana çıktı. Bu dizide Levent Üzümcü ve Müjde Ar ile rol aldı. 2007-2010 yılları arasında ekrana gelen gençlik dizisi Kavak Yelleri ile tanındı.

Rol aldığı diziler: Serseri Aşıklar, Kavak Yelleri, O Hayat Benim, Avlu

Nursel Köse kimdir?

Nursel Köse, 1 Ocak 1961 Malatya doğumlu. Köse,17 yaşında üniversite eğitimi için Almanya’ya gitti. Köln Üniversitesi mimarlık mezunu. Mesleğini kısa bir süre yaptı. Nursel Köse 1992 yılında "Yerkozmetikçileri" -Die Bodenkosmetikerinnen- adlı Almanya'nın ilk yabancı kadın kabare grubunu kurdu.

Rol aldığı diziler: SOKO Köln, Sessiz Gece, Türkisch für Anfänger (Yeni Başlayanlar için Türkçe), Kavak Yelleri, Kartallar Yüksek Uçar, Die Familienanwältin, Kalpsiz Adam, Tatort, Großstadtrevier, Mordkommission Istanbul, Kış Masalı, Al Yazmalım, Kötü Yol, München 7, Paramparça, Avlu.

Rol aldığı sinema filmleri: Yasemin, Anam, Savannah, Kebab Connection, Başka Bir Lig.

Haberin Devamı

Ödülleri:

2007 - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu - Yaşamın Kıyısında - 44. Antalya Altın Portakal Film Festivali
2007 - Yaşamın Kıyısında - 19. Ankara Uluslararası Film Festivali
2007 - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu - Yaşamın Kıyısında - 1.Yeşilçam Ödülleri
2010 - Onur Ödülü - Safranbolu film Festivali
2010 - Onur Ödülü - Datça film festivali
2014 - Yardımcı Rolde En İyi Kadın Oyuncu - 51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali

Kenan Ece

24 Aralık 1980 Dubai doğumlu. Türkiye’nin ilk dünya güzeli Keriman Halis‘in yeğeni oluşuyla da tanınır. İstanbul Sankt Georg Avusturya Lisesi mezunudur. 2004 yılında New York‘ta Davidson College’de tiyatro ve ekonomi eğitimini tamamlamıştır. Üniversite eğitimi ardından bir dönem İrlanda’da finans analisti olarak çalışmıştır. Oyunculuk eğitimine Gaeity School of Acting ve Irish Film Academy’de devam etti. Dublin’de Fair City adlı bir dizide rol aldı ve böylece finans sektöründen ayrıldı. 2009 yılında Türkiye’ye döndü.

Haberin Devamı

Rol aldığı diziler: Deli Saraylı, Kalp Hırsızı,İzmir Çetesi, Avlu.

Rol aldığı sinema filmleri: Yüreğine Sor, Beni Unutma.

Ödülleri: Beni Unutma filmindeki rolü ile 17. Sadri Alışık Ödülleri’nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü almıştır.