Gündem Avrupa’daki ekonomik kriz en fazla çocukları etkiledi

Avrupa’daki ekonomik kriz en fazla çocukları etkiledi

31.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

UNICEF raporu Avrupa Birliği ülkelerinde 15-24 yaş arasındaki 7.5 milyondan fazla kişinin gelirinin olmadığını, 2.6 milyon çocuğun yoksulluk sınırının altında yaşadığını ortaya koydu

Avrupa’daki ekonomik kriz en fazla çocukları etkiledi

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu UNICEF’in ‘resesyon çocukları’ adı verilen raporunda Avrupa’daki ekonomik krizden en çok çocukların etkilendiği ortaya çıktı. UNICEF’in 2008 yılından beri incelediği Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ve Avrupa Birliği ülkelerini içeren raporunda 2.6 milyon çocuğun yoksulluk sınırının altında yaşadığı belirtildi. Euronews kanalının haberine göre, 15-24 yaş arasındaki eğitimsiz ve işsiz nüfusu 2008-2013 yılları arasında en çok düşüren ülke ise Türkiye.

Portekiz çok etkilendi
41 ülkeyi kapsayan raporda beş çocuktan birinin yoksullukla karşı karşıya olduğu aktarıldı. Estonya, Yunanistan ve İtalya’da meydana gelen ekonomik kriz yüzünden iki günde bir kırmızı et, tavuk ya da balık yiyemeyen çocuklu evlerin sayısı ikiye katlandı. Kemer sıkma politikalarından ötürü en çok etkilenen çocuklar ise Portekiz’de yer alıyor. Avrupa Birliği’nde 15-24 yaş arası 7.5 milyondan fazla gencin de hiçbir gelirinin olmadığı belirtildi.