Gündem Aydınlı ne diyorsa o!

Aydınlı ne diyorsa o!

11.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

CHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Özlem Çerçioğlu, Milliyet’e projelerini anlattı. Aydın’ı eğitimden turizme, üretimden spora adeta parlayan bir il haline getirdiklerini belirten Çerçioğlu, Aydınlıların mutlu olmayacağı hiçbir projeye imza atmadıklarını söyledi

Aydınlı ne diyorsa o

Aydınlı ne diyorsa o
- Aydın tarım ve hayvancılıkta ne noktada? Gerçekleştirmeyi düşündüğünüz her projeyi halka soruyor musunuz?

Haberin Devamı

Yapacağım tüm projeleri sandık kurarak halkın oyuna sunuyorum. Buna çocuklar da dahil. Mesela 177 dönümlük parkı Aydınlılara sordum. “Buraya ne yapalım? AVM mi, park mı, yeşil alan mı?” dedim. Yüzde 99 yeşil alan çıktı. Biz de onların dediğine harfiyen uyuyoruz. Belediyeler sadece bina, yol, altyapı yapmamalı. Kentin ekonomisine de katkı sağlaması gerektiğini düşünüyorum. Aydın’ın ekonomisinin yüzde 50’si de tarıma dayalı. Fakat uzun süredir tarımda sıkıntılar yaşıyoruz. Biz bu işe beş yıl önce başladık. Ege Et Mezbahası’nı yeniledik ve bölgedeki tüm hayvanları burada kestik. Üreticiyi korumak için piyasadan 1-2 lira fazla bir fiyata aldık. Aydın genelinde 15 tane Ege Et şubemiz var. Aradan aracıyı çıkarttık. Yerli, milli, hijyenik ve sağlıklı etler. Bunların yanına yoğurt ve yağ da koyduk. Aydın’daki kooperatiflerden ürettiklerini satın alarak Ege Et’te satmaya başladık. Bu işin içerisine girince bir de çiğ süt koyalım dedik. Yine belli noktalarda büyük köylerin ortasına süt tankları yerleştirdik.

Haberin Devamı

Sandıktaki tohumlar çıktı

Yine tarımla ilgili bir noktaya değinmek istiyorum. Atalarımızdan kalma tohumlarımız vardı. 4 yıl önce tüm köyleri dolaşarak, büyüklerimizin sandığında olan bu tohumları topladık. İki tane sera kurduk, bu tohumları orada yetiştirdik ve ücretsiz olarak Aydın halkına dağıttık. Toprağı olmayan vatandaşlarımız balkonlarda, saksılarda domates biber yetiştirmeye başladı. Tohum bankası kurduk. Çünkü dışarıdan tohum getirilmesine karşıyım. Eskiden çocukluğumuzda olduğu gibi vatandaşlarımızın mis kokulu ürünleri tüketmesini istedim.

Aydınlı ne diyorsa o

Ege Yem’de de piyasadan yüzde 10 fabrika yemini hayvan üreticilerine vermeye başladık. Kadın kooperatifleri kurduk. Bu kentte gördüğünüz çoğu çiçekleri kadınlar üretiyor, Büyükşehir Belediyesi olarak biz alıyoruz. Aracıları çıkardığımız için hem üretici kazanıyor hem de Aydın’da işsizlik azaldı.

Aydınlılar yeşile doyacak

- İki tane vizyon projem var dediniz. Bu vizyon projelerle Aydın nasıl bir çehreye kavuştu?

Aydınlı ne diyorsa o
Vizyon projelerimden birincisi, Aydınlılara kazandırdığımız yeşil alanların en büyüklerinden olan ‘Aydın Tekstil Parkı’. Vatandaşların özellikle hafta sonlarında rahat nefes alıp streslerini atabildikleri yeşil alan olarak öne çıkıyor. 100 milyon TL’ye kamulaştırdığımız 177 dönüm alanda, 1000 çam ağacı ve tescilli tarihi binalar var. Eğer biz burayı kamulaştırmasaydık AVM veya rezidans olacaktı. Tarihi dokusu korunacak olan alandaki tescilli yapılar restore edilecek. Bunun yanı sıra Aydın Tekstil Alanı’na çiçek bahçeleri, bisiklet yolları, koşu yolları, piknik alanı, konser ve nikâh salonları, sergi salonları, botanik havuz, spor alanları, macera parkı, çocuk oyun alanları, kaykay parkuru, splash su oyun alanı, anfi tiyatro, kuş ve kelebek bahçesi, çocuk gelişim kulüpleri, gezi treni, sanat atölyeleri, kafe ve büfelerle otoparklar yapılacak. Böylelikle Aydınlılar günün her saati vakit geçirebilecekleri modern bir alana kavuşmuş olacak. İkinci vizyon projem ise ‘Işıklı Doğal Yaşam Parkı’. 500 dönüm üzerinde yemyeşil bir park olacak. Bunun 200-250 dönümünü kamulaştırdık. İnsanların nefes alabileceği hoş zaman geçireceği mekanlar oluşturuyoruz.

Haberin Devamı

- Turizm bu sene geçen yıllara göre nasıldı?

Haberin Devamı

Aydın’da dünyanın en büyük uçağını batırdık. Amacımız turizmi mümkün olduğu kadar çeşitlendirmekti. Dünyanın birçok yerinden dalış turizmi yapmak isteyen yerli ve yabancı turist geldi. Diğer yıllara göre bu sene doluluk oranı çok daha iyiydi.

Çocuklar sporla buluştu

- Spor yatırımlarınızdan bahseder misiniz?

Tabii şimdi baktığınızda spor deyince akla futbol geliyor. Bu dünyada böyle. Benim özellikle voleybolu seçmemin sebebi de bu. Takımın adı Sultanlar. Belediyemizin kültür merkezine yazılan 300 kız öğrenci voleybol oynuyor. Ben de maçların hepsine giderek, onlara destek olmaya çalışıyorum. Eğer siz çocukları sporla buluşturursanız çocuklar da kötü alışkanlık edinemez. Biz de bu tür çalışmalarla çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için çabalıyoruz.

Aydınlı ne diyorsa o

Spor altyapısına yatırım

Aydın’da spor altyapısına kazındırılan en büyük yatırım olan Atatürk Spor Kompleksi, olimpik yüzme havuzuyla yüzme dahil Aydınlıların her türlü sporu yapmasına imkân veriyor. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun özel önem verdiği tesis, Aydınlı çocukların başarılı birer sporcu olarak yetişmelerine olanak sağlıyor. Enerji ihtiyacını bünyesindeki güneş enerji panelleriyle karşılayan Atatürk Spor Kompleksi, bu yönüyle de Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin çevreye verdiği önemi gösteriyor. Tesis aynı zamanda Türkiye’nin en büyük spor tesislerinden birisi olma özelliğini taşıyor.

Haberin Devamı

Aydınlı ne diyorsa o

Arapapıştı Kanyonu büyülüyor

- Adeta ziyaretçi akınına uğrayan Arapapıştı Kanyonu’nun, Aydın’ın ekonomisine büyük katkısı var. Buradaki faaliyetlerden biraz bahseder misiniz?

Gizli saklı bir cennet aslında orada duruyordu kimse fark etmemiş. Orayı canlandırarak, turistlerin gelmesini sağladık. Onun etrafındaki belde, koy ve ilçelerde ekonomik olarak kalkındı. Bölgede kurduğumuz ‘Köylü Pazarı’ ile orada yaşayan kadınlarımız ürettikleri, kendi bahçelerinde yetiştirdikleri meyve sebzeleri satıyorlar. Bunları yapmamızın temel amacı Aydın’ı tanıtmak ve ekonomisini yukarı çekmek. Doğal oluşumunun yanı sıra antik dönemden kalma şehir kalıntıları ile tarih ve doğanın birleştiği muhteşem bir yer olan kanyon, her gün yüzlerce vatandaşı ağırlıyor. 380 metre yüksekliğinde, altı kilometre uzunluğu ile benzersiz bir doğa harikası olan Arapapıştı Kanyonu’nda kaya mezarları, birçok bitki örtüsü ve birçoğu kitaplarda gördüğümüz hayvanlar bulunuyor.

Aydınlı ne diyorsa o

Aydın’ın gururu: Ege Et

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşların sağlıklı, kaliteli, hijyenik ve ekonomik yerli ete ulaşabilmesi için 5 milyon liralık yatırımla modernize ettiği kendi iştiraki olan Ege Et, tüketicilerin memnuniyetini kazanırken üreticileri de desteklemeye devam ediyor. İthal et tartışmalarının gündemdeki yerini koruduğu şu günlerde Aydınlı üreticiler Büyükşehir Belediyesi’nin güvencesini arkalarına alarak Aydın’da yerli üretimi sürdürüyor. Etin piyasa fiyatının artmasına sebep olan aracılar ortadan kaldırılarak Ege Et doğrudan üreticilerden alım yapıyor. Bunun yanı sıra çiftçiye destek olmak için ödemeler hemen yapılıyor. Türkiye’de hayvancılığın zor bir süreçten geçtiğini anlatan Aydınlı üreticiler, Ege Et’in kendilerine sahip çıkmasıyla Aydın’da bu zorluğu daha az yaşadıklarını söylüyor. Aydınlı tüketiciler ise Ege Et’e olan güvenlerini mağazaların önünde uzun kuyruklar oluşturarak gösteriyor.

Aydınlı ne diyorsa o

Uçak batığı dalışa tat kattı

Kuşadası’nda turizmi çeşitlendirmek için batırılan AIRBUS A300 uçağının olduğu yere, şimdiye kadar binlerce dalgıç tarafından dalış yapıldı.