Gündem Baba ocağı Rize’de rekor oy: Yüzde 72.71

Baba ocağı Rize’de rekor oy: Yüzde 72.71

08.04.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

AK Parti Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da söylediği gibi Rizeli vatandaşlarımızın özü bir, sözü bir, sevdası birdir. Rizeli vatandaşlarımıza layık olmak için gece gündüz çalışacağız. 2019 yılını ulaşım yılı olarak ilan edeceğiz” dedi

Baba ocağı Rize’de rekor oy: Yüzde 72.71

Baba ocağı Rize’de rekor oy: Yüzde 72.71
Geçtiğimiz 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde Rize’de yüzde 72.71 gibi rekor oy oranıyla belediye başkanı seçilen Rahmi Metin, mazbatasını alarak göreve başladı.

Haberin Devamı

Görevi eski başkan Reşat Kasap devir teslim töreninde Metin’e Türk bayrağı, şehrin temsili anahtarı, belediye mührü ile bir önceki başkandan devraldığı Kur’an-ı Kerim’i verdi.Rize’nin her köşesini daha iyi hale getirmeye çalışacaklarını söyleyen Metin Milliyet’in sorularını yanıtladı.

25 yıllık gönül dostluğu

- Rize’yi Türkiye’de Ak Parti’ye yüzde 72.71’lik bir oranla en fazla oy kazandıran il yaptınız sırrınız nedir?

Bu işin sırrı Sayın Cumhurbaşkanımızın Rizeli olması. Dünya lideri bir ismin ilinde birinci olmak ile Sayın Cumhurbaşkanımızı memnun edebiliyorsak bundan bahtiyarlık duyarız. Çünkü Rize’de seçim sadece yerel veya genel seçim atmosferinden ziyade Recep Tayyip Erdoğan’ın şehrindeki bir seçim olarak bakılıyor. Basın, kamuoyu, siyasiler herkes duruma böyle bakıyor. Rize’de halkın liderimize müthiş bir teveccühü var. Rize’deki problemleri de bilen yerelden gelen biri olarak bizlerin de olması elbette seçimdeki süreci daha da farklılaştırmıştır diye düşünüyoruz. Bu birinciliğin diğer iller nazarında bize yakıştığını düşünüyorum. Yeniden bütün vatandaşlarımıza teveccühü gösterdikleri için çok teşekkür ederim.

Haberin Devamı

- Adaylığınız açıklandıktan sonra Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan bir taktik aldınız mı?

Cumhurbaşkanımızı yıllardır takip ediyoruz. Davranışlarıyla onun siyasi hayatından aldığımız örneklerle de bu zaman gelişti. 49 yıldır Rize’de yaşıyorum. 25 yıldan beri sokaktayım dernekçilikler, idarecilikler, kurum işletmeleri, il genel meclis başkanlığı, bu süreç içerisindeki bir hadisenin neticesidir. Yoksa bir iki ayda gönül fethedemezsiniz. Gönül fethetmek yaşantınızın sonucudur sebebi değil. Bizim yıllardır Rize’de olmamız bir çizgiyi takip ediyor olmamız insanlarla kurduğumuz empatiler inanıyoruz ki zaman içerisinde bu gönül dostluğunu ihya etmiştir.

- En yakın rakibinize yüzde 59 fark attınız. Bunu nasıl başardınız?

Rize’de daha önceki yerel seçimlere de bakacak olursak, makas genelde açık oluyor. Karşımızdaki arkadaşlarımızın siyaseten şu bu şekilde oluşlarından değil de AK Parti’nin Rize’de ciddi bir üye potansiyeli var. Şuanda Türkiye’de üye potansiyeli açısından, AK Parti’den 1’inci iliz. AK Partili önde başlamak demek AK Parti’nin Rize’ye getirdiği hizmetlerin de bir neticesidir. Sadece kuru kuruya bir parti sloganıyla değil yapmış olduğu hizmetlerin sonucunda biz o partiyi temsilen buradayız. Onun için diğer arkadaşlarımızın zafiyetinden değil de bizlerin ve partimizin artılarından dolayı farkın açıldığını düşünüyorum. Rizeli vatandaşların sağ duyusuyla da böyle bir netice alınmıştır.

Haberin Devamı

Baba ocağı Rize’de rekor oy: Yüzde 72.71

Mazbatasını alan Rahmi Metin, belediye binasındaki heyecanını Milliyet ile paylaştı.

‘Zaman sabırdır’

- Bir sonraki adımda kendinizi AK Parti içerisinde nerede konumlandırıyorsunuz?

Ben bugüne kadar siyasette bir yere varmak için bir şey düşünmedim. Ben sadece geldiğim yerin sorumluluklarını yerine getirmek istedim. Zaman bizi nereye getirecek onu bilemeyiz. Güzel bir atasözü vardır ‘sen sabret zaman sabırsızdır.’

- Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Haberin Devamı

Ben siyaseti çok rasyonel yapmaya çalışıyorum. Elbette benim de bir dünya görüşüm var. Fakat hizmet ve yöneticilik noktasında geldiğimiz zaman Türkiye’ye rasyonel bakınca istatistiklerle bakınca niye bu parti de siyaset yapıyoruz herkesin bilmesi lazım. Türkiye’nin 1923’ünden bugüne kadar getirdiğimiz zaman gerek ihracat, kişi başına düşen gelirleriyle biz Anadolu coğrafyasında gelenek ve göreneklerine bağlı bin yıl İslam bayraktarlığını yapmış bir coğrafyada kafamızı geleceğe çevirmeliyiz. Eğer bu coğrafyada biz bu duyguları yeşertebilirsek teknolojimizde katma değer arttıran ürünlerimizle ayakta durabilirsek dünyaya da ışık verebiliriz.

‘2019 ulaşım yılı olacak’

- Yeni dönemde Rize’yi neler bekliyor? Başkan olmadan önce sokakta gezerken buna itiraz ederdim veya bunu böyle yapardım dediğiniz oldu mu?

İlk başta gönül belediyeciliği kısmı başlıyor. Sahayı gezerken vatandaş, “Hep seçimlerden önce geziyorsunuz seçimlerden sonra da sizi görebilecek miyiz?” “Seçimden sonra da işimiz olduğunda size ulaşabilecek miyiz?” diye soruyor. Bence ilk değişmesi gereken nokta burası. Çünkü dünya döndükçe insanların ihtiyaçları da bitmeyecek yapılan hizmetlerde eksilmeyecek. Rize Belediyesi bundan önce de bir çok şey yaptı. Dünde yaptı bugün de yapacak yarın da yapacaktır. Ama orada değişmeyen hadise insanların kalbine ve kendine dokunabiliyor musunuz. Onlar size dokunabiliyorlar mı. Tüm insanların ihtiyaçlarını karşılayamazsınız herhâlde ama gönüllerini rahat yapabilirsiniz. İnsanlarımızın bence siyasetten veya yöneticilerinden bekledikleri budur. Bu anlamda Rize’de de elbette sosyal donatı alanlarından turizm destinasyonlarına, otopark ve trafik sorunlarından kentsel dönüşüm anlamında bazı alanların revize edilmesine kadar irili ufaklı bir çok proje ve hizmet yapılacak. 2019 yılını trafik ve ulaşım yılı olarak ilan edeceğiz.

Haberin Devamı