Gündem ‘Babam 40 yıldır yaşıyor’

‘Babam 40 yıldır yaşıyor’

05.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Gazetemizin ölümünün 40. yılı anısına hazırladığı Abdi İpekçi Sergisi dün TGC Basın Müzesi’nde açıldı. İpekçi’nin kızı Nükhet İpekçi, “Milliyet gazetesi babamı 40 yıldır yaşatıyor. Bu ibret olacak 40 yıllık bir vefadır” dedi...

‘Babam 40 yıldır yaşıyor’

Uğradığı suikast sonucu yaşamını yitiren gazetemizin Genel Yayın Müdürü ve Başyazarı Abdi İpekçi’nin ölümünün 40. yılı anısına hazırlanan Abdi İpekçi Sergisi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi’nde ikinci kez açıldı. Açılış törenine Abdi İpekçi’nin kızı Nükhet İpekçi’nin yanı sıra, TGC Başkanı Turgay Olcayto, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mete Belovacıklı, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar ve İpekçi’nin mesai arkadaşları, gazeteci dostları katıldı. Duayen gazetecinin ünlü liderlerle gerçekleştirdiği röportajlar, ses kayıtları, aile ve meslek hayatından fotoğrafların yer aldığı serginin açılış konuşmasını, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mete Belovacıklı ve TGC Başkanı Turgay Olcayto gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Belovacıklı, Abdi İpekçi’nin öldürülmesinin üzerinden geçen 40 yılda dünyada tarihin akışını değiştiren birçok olay yaşandığına vurgu yaparak sözlerini şöyle sürdürdü: “Bütün olup bitenler arasında arkada kalan sorular varlığını korumaya devam etti. Bu anlamda 40. yılda o soruların bir kez daha sorulması, unutulmaması üzerine gündeme getirildi bu sergi. Şimdi cemiyete taşındı. Buradan sonra üniversitelere taşınacak. Daha sonra Ankara ve talep eden başka şehirlerde de sergilenecek. Yıl boyunca sürecek. Abdi Bey çok renkli ve herkesi kapsayan bir kişilikti. Abdi Bey’in geçmişini bir aylığına TGC’ye emanet ediyoruz.”

‘Babam 40 yıldır yaşıyor’
‘İpekçi’ye yakışır sergi’

Olcayto da konuşmasında “Abdi Bey çok renkli ve çok usta bir gazeteciydi. Çok şey söylenebilir Abdi Bey için ama 40. yılda Milliyet gazetesi Abdi Bey’e layık bir sergi düzenledi” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Babam yaşatılıyor’

Daha sonra konuşan Abdi İpekçi’nin kızı Nükhet İpekçi de sergiden duyduğu mutluluğu ifade ederek şunları söyledi:

“Babamı kırk yıl yaşatan Milliyet gazetesi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Galatasaray Lisesi bize bir aile gibi oldular. Onlara hep teşekkür borçlu olacağım. Bu sergi çok güzel bir fikir. Bütün bu sergiyi oluşturan gençlere ve Demirören ailesine çok teşekkürler. Babam yaşatılıyor, var ediliyor ve benim için en önemlisi bu yaşatmayı sürdüren kişiler. Bu kırk yıllık bir vefadır. Herkese ibret olacak diye düşünüyorum .”

‘Babam 40 yıldır yaşıyor’

22 Mart’a kadar açık

Basın Müzesi’ndeki sergide, İpekçi’nin aile ve meslek hayatından fotoğrafların yanı sıra hayatını kaybettiği saldırıda sıkılan kurşunun isabet etmesi sonucu kırılan kalemi de yer alıyor. Sergide ayrıca, aldığı ödüller, daktilosu ve kişisel eşyalarıyla katılımcılar Abdi İpekçi’nin dünyasıyla bir kez daha tanışma imkanı buluyor. Sergi 22 Mart 2019’a kadar ziyarete açık kalacak. Sergi ilk kez, Abdi İpekçi’yi anmak amacıyla 40. ölüm yıl dönümü olan 1 Şubat 2019 günü Demirören Medya Center’da açılmıştı.

‘Babam 40 yıldır yaşıyor’