Gündem Badem yağının faydaları nelerdir?

Badem yağının faydaları nelerdir?

30.04.2018 - 13:33 | Son Güncellenme:

Günümüzde sağlıklı yaşamın trend hale gelmesiyle değeri yükselenlerden biri de badem yağı... Sizin için badem yağının ne olduğunu, faydalarını, nasıl kullanılması gerektiğini anlatıyoruz.

Badem yağının faydaları nelerdir

Badem yağı nedir?

Haberin Devamı

K ve A vitaminleri içeren badem yağı, son zamanlarda sağlıklı yaşamın trend hale gelmesiyle herkesin aşina olduğu doğal, bitkisel bir yağdır. Badem yemişinin özünden sıkma yöntemiyle elde edilen badem yağı içinde birçok yağ asidi bulundurur. Bunlar; oleik, linoleik, palmitik ve stearik asitlerdir. Niasin, magnezyum, fosfor ve çinko bakımından çok zengin olan badem yağı diğer bitkisel yağlara göre kullanımında en az olumsuz yan etkiye rastlanan yağdır. İçeriğindeki yüksek protein seviyesi sayesinde birçok faydası mevcuttur.

Badem yağının faydaları nelerdir?

Badem yağı bitkisel içeriği sayesinde kullanan kişiye birçok fayda sağlamaktadır. Saç, cilt, kaş, kirpik gibi bakımlarda harici kullanılabileceği gibi uzman reçetesi kapsamında dâhili olarak da kullanılabilir. Badem yağı aromaterapik bir yağ olduğundan cilt bakımında sıklıkla kullanılmaktadır. Özellikle masaj yaparak cildi uyandırmak mümkündür. Cildi yatıştırır, nemlendirir, döküntü ve kaşıntıları engeller, ölü derilerden arındırır, gözenekleri açmaya yardımcı olur, güneş ışınlarının cilde zarar vermesini önler. Aynı zamanda makyaj temizlemede en büyük yardımcılardan biridir.

Haberin Devamı

Badem yağı ile cilt bakımı tarifi: Nemli cilde iki yemek kaşığı badem yağı, bir yemek kaşığı çinko oksit krem, bir yemek kaşığı gül suyu karıştırılarak uygulanır. Oksit ile birlikte aktif hale gelen yağlar cildi temizler ve arındırır. Karışımın yaklaşık 20 dakika ciltte kalması uygundur.

Badem yağı aynı zamanda saç bakımı için çok faydalıdır. Saçı derinlemesine besleyen badem yağı aynı zamanda diplerde oluşan kepeği ve saç dökülmesini önler. Saça doğal bir parlaklık katan badem yağı şampuanın içine çok az bir miktar konularak kullanılabilir.

Badem yağı ile saç bakımı tarifi: Badem yağı ve ekstra olarak hint yağı ile zeytinyağı karışımı saç diplerine masaj yaparak uygulanır. Saçlarda yaklaşık 30-40 dakika arası bekleyen karışım ılık su yardımıyla saçtan arındırılır.

Badem yağı aynı zamanda dâhili olarak da kullanılabilir. Sindirim ve bağışıklık sistemini düzenler, kalp, tansiyon ve kolesterol sorunlarına iyi gelir ve aynı zamanda zihinsel becerileri ve hafızayı güçlendirir. Badem yağı dâhili olarak günde bir çay kaşığından fazla kullanılmamalıdır.