Gündem Bağcılar'daki kanlı olayda ölenlerin sayısı 7'ye yükseldi

Bağcılar'daki kanlı olayda ölenlerin sayısı 7'ye yükseldi

05.11.2012 - 13:19 | Son Güncellenme:

.

Bağcılardaki kanlı olayda  ölenlerin sayısı 7ye yükseldi

Bağcılar’da, 7 çocuğu eşi ve kardeşini vurarak intihara teşebbüs eden baba Engin Sargık, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Baba Sargık'ın ölümü ile ölenlerin sayısı 7'e yükseldi.

Haberin Devamı

Bağcılar’da geçtiğimiz hafta cinnet getiren Engin Sargık, silahla kardeşi, eşi ve 7 çocuğunu vurmuş daha sonra da intihara teşebbüs etmişti. Olayda Sargık'ın kardeşi ve 5 çocuğu hayatını kaybederken eşi ve kendisi ise hastanede tedavi altına alınmıştı.

Avcılar'daki özel bir hastanede yoğun bakımda tedavisi süren baba Engin Sargık'ın 12.30 itibariyle hayatını kaybettiği açıklandı. Engin Sargık’la birlikte olayda ölenlerin sayısı 7’ye yükseldi.



EŞİNİN OKUMA YAZMASI VE CEP TELEFONU YOK

BAĞCILAR’da eşi ve 7 çocuğuyla birlikte kardeşini de vurduktan sonra intihar etmek için kafasına ateş eden 36 yaşındaki Engin Sargık’ın avukatı Cuma Tiryaki, olayın yasak aşka dayandırılamayacağını söyledi. Avukat Cuma Tiryaki, Engin Sargık’ın parasızlık yüzünden cinnet getirdiğini söyledi.

Batman’da hayvancılık yaparken 1,5 yıl önce ekonomik krize giren ve hayvanlarının ölmesi üzerine 350 bin lira zarar eden Engin Sargık ailesi ile İstanbul’a yerleşti. Engin Sargık, 8 ay önce kardeşi Bayram Sargık’ın "Anne-babamla anlaşamıyorum. Seninle kalmak istiyorum." teklifini kabul etti.

Engin Sargık, Erhan Sargık ve Ercan Sargık’ın tedavileri ise kaldırıldıkları hastanelerin yoğun bakım ünitelerinde sürdürülüyor.

DAVASINI ARKADAŞLARI AÇTI

Haberin Devamı

Engin Sargık’ın işten çıkarılınca dava açmak için başvurduğu Avukat Cuma Tiryaki, "Aileyi en çok yaralayan bu olayın yasak aşka dayandırılması. Böyle bir şeyin olması kesinlikle doğru değil. Hepsi bir birbirlerini son derece saygılı insanlardı. Engin Sargık’ın eşi Sacide Sargık’ın okuma yazması bile yoktu. Okuma yazması olmayan bir insanın mesaj çekmesi imkansız. Zaten polisin bu olayla ilgili açıkladığı henüz bir şey yok dedi." diye konuştu.

Avukat Cuma Tiryaki’nin söylediğine göre Engin Sargık olaydan iki gün önce çalıştığı tekstil atölyesindeki işinden çıkarıldı. Dava açmak için dört arkadaşı ile birlikte olay günü avukatlık bürosuna gitti. Ergin Sargık’ın cebinde sadece 5 lirası vardı. 750 liralık dava masraflarını diğer arkadaşları karşıladı. Kayınbiraderiyle çok sayıda telefon konuşması olduğu iddia edilen Sacide Sargık’ın cep telefonunun olmadığını da söyleyen Avukat Cuma Tiryaki, "Kendi halinde, sessiz bir çocuktu. Taşındıkları yerde yaptığı borçla ilgili sıkıntıları vardı. Tehditler alıyordu. Böyle bir olayı nasıl gerçekleştirdi biz de inanmıyoruz. Etrafına karşı çok saygılıydı. Maddi sıkıntısı o kadar fazlaydı ki işten çıkarıldığı şirkete dava açmak için harç parası bile yoktu. Şu an kendisi hastanede yattığı halde arkadaşları onun için alacak davasını açtı" diye konuştu.