Gündem Bahçeşehir kodlama öğretiyor

Bahçeşehir kodlama öğretiyor

18.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

KAMPÜS sayısını 42 ilde 81’e çıkaran Bahçeşehir Koleji, “Kaliteli eğitim her çocuğun hakkıdır” sloganıyla 50 bine yakın öğrenciye ulaştı.

Bahçeşehir kodlama öğretiyor

STEM+A, Kişiye Özgü Öğretim Modeli (KÖM), Ulusal Sınavlara Hazırlık, Kodlama ve Robotik, Master 6 gibi eğitim modelleri sunan kolej, verdiği eğitimi daha fazla öğrenciyle buluşturmak için bursluluk sınavları düzenliyor. Bursluluk sınavları, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri için bugün, 4, 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileri için 25 Şubat’ta yapılacak. Her yıl daha fazla öğrenciye burs imkânı sunmayı hedefleyen kolej, öğrencilere sınavda aldıkları sonuçlara göre farklı oranlarda burs veriyor. Bahçeşehir Koleji’nin burslulukta ilk aradığı koşul akademik başarı oluyor.

Haberin Devamı

Bilimsel veriye dayalı eğitim

Erken kayıt döneminde okul seçimi yapacak velilere, başarısını kanıtlamış, köklü ve akademik kadrosu ile güven veren kurumları seçmelerini öneren kolej, bilimsel veriye dayalı eğitim anlayışıyla, yenilikçi eğitim yaklaşımını, sağlam bir akademik altyapı üzerinde eğitim verebilen kurumlar öğrencilerinin başarısını tüm dünyaya taşıdığına dikkat çekiyor.

Türkiye’de ilk kez Fen ve Teknoloji Lisesi açan Bahçeşehir Koleji, burada uyguladığı eğitim modelini, Türkiye genelinde açtığı Fen ve Teknoloji Liseleri ile farklı illerdeki öğrencilere ulaştırıyor. 5 yaşından itibaren çocuklara kodlama eğitimi veren kolej, öğrencilerini geleceğe hazırlıyor. Bu kapsamda gelişmiş ülkelerin kodlama konusunda izlediği eğitim stratejilerini Türkiye’de uygulayan Bahçeşehir, bu alanda gerçekleştirdiği çalışmalarla MEB’in yeni açıkladığı müfredatta kodlama eğitimine yer vermesi konusunda önemli rol üstlendiğini düşünüyor.