Gündem Bakan uçak düşürürse…

Bakan uçak düşürürse…

14.12.2013 - 10:36 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Simülatör Eğitim Merkezi açılış töreninde kullandığı F-16 uçağını düşürdü.

Bakan uçak düşürürse…

Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterine alınan dünya çapında teknolojik olarak en gelişmiş F-16 Simülatör Eğitim Merkezleri, 4. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı. Törene katılan isimlerden biri de Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’dı. Törendeki konuşmaların ardından simulatör merkezini gezen bakan Yılmaz bir F-16 uçağını kullandı. Pilotların yardımıyla F-16 uçağını pisten kaldıran Bakan Yılmaz, bir süre sonra uçağı yere düşürdü.

Haberin Devamı

F-16 Simülatör Eğitim Merkezleri’nin Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın bünyesinde bulunan F-16 pilotlarının tam ve kısaltılmış harbe hazırlık, harbe hazırlığın devamı ve harbe hazırlığın tazelenmesi eğitimlerinin daha maliyet etkin bir şekilde yapılabilmesine imkan sağlaması hedefleniyor. İçerisinde gerçeğe uygun ve son teknoloji silah ve sensör eğitimlerinin verileceği ‘Tam Görev Simülatörü’ ile ‘Silah Taktik Eğiticileri’ yer alıyor.

Bu merkezler; 4. Ana Jet Üs Komutanlığı-Ankara, 9. Ana Jet Üs Komutanlığı-Balıkesir, 6. Ana Jet Üs Komutanlığı-Bandırma, 8. Ana Jet Üs Komutanlığı-Diyarbakır ve 5. Ana Jet Üs Komutanlığı-Merzifon ile 3. Ana Jet Üs Komutanlığı-Konya’da kurulacak. F16 SİM Projesi ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterine Tam Görev Simülatörleri, Silah Taktik Eğiticileri, İleri Hava Kontrolör Eğiticisi ile Dibrifing ve diğer eğitim sistemleri kazandırılacak.

Yazarlar