Gündem Bakanlık işi ‘dövme’ sildirmeden geçiyor

Bakanlık işi ‘dövme’ sildirmeden geçiyor

15.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanlığı personel alımı ilanlarında yönetmelik yüzünden dövme sildirenlerin sayısının arttığı ortaya çıktı. Yönetmelikte vücutta görünen dövme istenmiyor

Bakanlık işi ‘dövme’ sildirmeden geçiyor

Her yıl binlerce personel alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı yönetmeliğe göre; yazlık üniforma giyildiğinde görülen dövmeler polis ve bekçi olmaya engel. Bu nedenle dövme sildirenlerin sayısı artıyor. Bakanlığın personel alım ilanlarının yayınlandığı dönemlerde dövme sildirmek için kendisine başvuruların çoğaldığını söyleyen Dermotolog Dr. Nejat Ata Ertek, sildirme işleminin ise en az 6 ay sürdüğü uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

Hücrenin içine ulaşıyor

Dövme sildirmek için gelen çoğu hastasının güvenlik gücü personeli adayı olduğunu anlatan Dr.Ertek, “Dövme sildirmede işe girişler ve mahalle baskısı çok önemli. Hastalarımıza neden sildirmek istediklerini sorduğumuzda polisliğe, uzman alımlarına, hosteslik ve bazı devlet kurumlarına başvuracaklarından dolayı sildirmek istediklerini söylüyorlar. Sildirme işlemi 1 seansta

Bakanlık işi ‘dövme’ sildirmeden geçiyor
geçmiyor. En az 6 seans sürüyor. Ve seanslar arasında 1,5 ay var. Dövme küçük de olsa büyük de olsa sildirme işlemi en az 6 ay sürmekte. Renkli dövmelerde ise süre 8 aya kadar uzayabiliyor. Renkli boyalar patlatılarak bölgeden bağışıklık hücreleri ile atılıyor. Vücuttan ise ter ve idrar yoluyla çıkarılıyor. İzin kalmaması için lazerin dozu tam ayarlanmalı. Dövmeyi silmek isterken daha büyük yanık izleri bırakılabilir” dedi.

Haberin Devamı

Dr. Ertek’in bir uyarısı da alerjik reaksiyona dikkat edilmesi hususunda; “İşlem için dermotolog tercih edilmeli çünkü bazı yerler kalitesiz araçlarla da silme işini yapmakta. Bazı insanların dövmelerde kullanılan maddelere alerjisi olabiliyor. Ve dövmeden sonra kaşıntı olur. Bu kaşıntı normaldir. Çünkü vücut, dışarıdan aldığı yabancı cisimlere göre savunma mekanizması oluşturur.”