Gündem 'Bal Ekrem'in avukatı da şaşkına döndü! 'Eşimin adının burada ne eşi var…'

'Bal Ekrem'in avukatı da şaşkına döndü! 'Eşimin adının burada ne eşi var…'

18.09.2018 - 16:22 | Son Güncellenme:

Televizyon ekranlarında 5 kilo balı 100 TL’ye satmasıyla tanınan Ekrem İncel’in deposundan bu sefer, kaçak telefon, akıllı kol saati, zikir tespihleri ve sahte mesir macunları çıktı. Polis baskındaki en ilginç an ise, İncel’in çağırdığı avukat O.G, deponun girişinde avukat eşi S.G’nin adını görünce neye uğradığını şaşırdı. O.G, “Eşimin adının burada ne işi var” diyerek İncel’den şikayetçi oldu.

Bal Ekremin avukatı da şaşkına döndü Eşimin adının burada ne eşi var…

İstanbul'da kurduğu çoğu lisanssız televizyon ve radyo kanallarından, ucuza pazarlama adı altında tele dolandırıcılık yapan ve daha önce 3 defa gözaltına alınıp serbest kalan "Bal Ekrem" lakaplı Ekrem İncel, bu sefer kaçak cep telefonu, zikir tespihleri, akıllı kol saatleri ve sahte mesir macunlarıyla yakalandı.

Haberin Devamı

İncel'in Beylikdüzü'nde kendisine ait bir binaya yapılan baskında ise kaçak ürünleri koyduğu deponun kapısında yazan isim oldu. İncel’in çağırdığı avukat O.G, deponun girişinde avukat eşi S.G’nin adını görünce neye uğradığını şaşırdı. O.G, “Eşimin adının burada ne eşi var” diyerek İncel’den şikayetçi oldu.

TELE SATIŞ YÖNTEMİYLE DOLANDIRICILIK

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçak ve insan sağlığına zararlı ürünleri, "Tele pazarlama" yöntemiyle satan ve satış adı altında insanları dolandıran şebekelere yönelik olarak yaptığı çalışmalarda, Beylikdüzü'nde bir binayı sözde şirket merkezi olarak kullanan bir şebekeyi yakın takibe alıp bir süre teknik ve fiziki yöntemle izledi.

Haberin Devamı

KAPICI VE GÖREVLİ ODALARI TV VE RADYO STÜDYOLARI ÇIKTI

Beylikdüzü Adnan Kahveci Bulvarı üzerinde bulunan rezidans görünümlü bir binaya baskın düzenledi. Girişte ruhsatsız bir emlakçı dükkanı bulunan binadaki bir dairede her kapıda kapılarında ‘Apartman yöneticisi’, ‘Kapıcı’, ‘Görevli’ ve ‘Avukatlık Bürosu’ yazan levhalar dikkat çekti.

Polis, Avukatlık Bürosu yazan oda dışındaki odalarda, uydu üzerinden tele pazarlama yöntemiyle satış yapan radyo ve bir televizyon ana kumanda masası ve stüdyolarıyla karşılaştı.

Bal Ekremin avukatı da şaşkına döndü Eşimin adının burada ne eşi var…

DEPONUN KAPISINA AVUKAT LEVHASI

Odalardaki cihaz ve teçhizata el koyan ekipler, kapısında S.G adının yazıldığı avukatlık levhası bulunan odaya girişi sırasında ise ilginç bir olayla karşılaştı.

Baskın sırasında binada bulunan ve ekiplere eşlik eden Ekrem İncel, polisin girmeye çalıştığı Avukat odasına giremeyeceğini söyleyerek baskın adresine sözde şirketlerinin Avukatı O.G.yi çağırdı. Avukat O.G.nin gelmesiyle ekiplerin açmaya çalıştığı odanın kapısının üzerinde Avukat olan eşi S.G.nin isminin yazıldığı gören Aavukat O.G. şaşkınlık geçirdi. Ekrem İncel’e dönerek "Bu levhayı buraya kim astı. Eşimin adının burada ne işi var" diyerek, şikayetçi oldu. Avukat O.G.’nin nezaretinde girilen oda ise kaçak ve sahte ürün deposu çıktı.

1 MİLYON LİRA TUTARINDA SAHTE ÜRÜN

Depoda yapılan aramalarda piyasa değeri yaklaşık 1 milyon lira civarında kaçak ve faturasız 12 bin 500 adet cep telefonu, 12 bin 500 adet cep telefonu şarj cihazı, 12 bin 500 adet cep telefonu bataryası, 3 bin 544 adet arasında zikir tespihlerinin de bulunduğu şarjlı elektronik cihaz ile 500 adet akıllı kol saati ve 200 adet sahte mesir macunu ele geçirildi.

Haberin Devamı

RADYO VE TV KANALLARININ SADECE BİRİ RUHSATLI

Operasyon kapsamında gözaltına alınıp emniyete götürülen ve dolandırıcılıktan 5 ayrı sabıkası bulunup, 2013 ve 2015 yıllarında, bal dahil değişik alanlarda çok sayıda sahte ürünü pazarlayıp satmadan gözaltına alındığı öğrenilen Ekrem İncel'in kendisine ait olduğu belirlenen rezidans görünümlü binada kurduğu televizyon ve radyo kanallarından ise sadece bir radyonun frekans ruhsatı bulunduğu, diğer radyo ve televizyon kanallarının ise ruhsatsız olup korsan yayın yaptıkları belirlendi.

ADLİ KONTROLLE SERBEST

Kamuoyunun "Bal adam" olarak tanıdığı Ekrem İ. emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkartıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haberin Devamı