Gündem ‘Balyoz kumpası’ndaki TÜBITAK’çılara yakalama

‘Balyoz kumpası’ndaki TÜBITAK’çılara yakalama

21.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Balyoz davası kapsamında hazırladıkları bilirkişi raporları ile çoğu sanığın ceza almasına neden olan TUBİTAK bilirkişileri Hayrettin Bahşi, Erdem Alparslan ve Tahsin Türköz hakkında “görevi kötüye kullanma” suçundan açılan davanın görülmesine dün devam edildi.

‘Balyoz kumpası’ndaki  TÜBITAK’çılara yakalama

İstanbul 18. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek ve emekli Albay Dursun Çiçek ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada emekli Orgeneral Bilgin Balanlı’nın da aralarında bulunduğu 6 kişi davaya katılmak için dilekçe gönderdi. Yurt dışında çalıştıkları için duruşmalara gelemediklerini belirten sanıkların çalıştığı kurumlardan yazı isteyen mahkeme bu yazıların geldiğini açıkladı. Gelen yazıları okuyan Hakim İlhan Karagöz, Tahsin Türköz’ün Haziran 2016’ya kadar sürecek olan bir sertifika programına kabul edildiğini, Hayrettin Bahşi’nin bir bilim üniversitesinde bilim adamı olarak tahsis edildiğini, Erdem Alparslan’ın ise bir şirketle 1 Ağustos 2014 yılında anlaşma yaptığını belirten yazıların geldiğini belirtti.

Haberin Devamı

‘Christmas’ta gelsinler’

Gelen evrakların okunmasının ardından ara kararını açıklayan mahkeme sanıkların bizzat dinlenmesi gerektiğini ve katılanların sanıklara soru sorma taleplerinin olduğunu hatırlatarak, sanıklar hakkında yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi. Sanıkların yurtdışında çalıştıkları ve ülke genelinde Christmas (Noel) denilen bir tatil olduğunu belirten mahkeme, sanıkların bu tarihte Türkiye’ye gelip mahkemeye başvurdukları takdirde yakalama kararının kaldırılabileceğini belirtti. Mahkeme, katılma talebinde bulunan emekli Orgeneral Bilgin Balanlı, emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri, emekli tümgeneraller İhsan Balabanlı ve Abdullah Dalay ile emekli Albay Kubilay Aktaş’ın davaya katılmasına da karar verdi.