Gündem Bangladeş hakkında bilinmesi gerekenler

Bangladeş hakkında bilinmesi gerekenler

20.04.2018 - 16:41 | Son Güncellenme:

Bangladeş tropikal iklim seven turistlerin vazgeçilmez duraklarından birisidir. Biraz doğa ile iç içe olmak için gidilebilecek ideal bir ülkedir. Bir bakıma muson yağmurlarının ardında bıraktığı cennet de denilebilir. Yüzyıllardır geleneklerini korumayı başarmış halkıyla Bangladeş sizi bekliyor...

Bangladeş hakkında bilinmesi gerekenler

Bangladeş hakkında genel bilgiler

Haberin Devamı

Ülke nüfusunun %98’i Müslümanlardan oluşmaktadır. Ülkenin başkenti Dakka'dır. Jeopolitik konumuna bakıldığında Myanmar ve Hindistan'la komşu olduğu görülür. Bölgesel konumu dolayısıyla ülke birçok doğal afet ile mücadele etmek zorunda kalmıştır. Ülkedeki yerel halka Bengali denilmektedir. Ülkenin dili ise Bengalce'dir. Fakat yaşadığı sömürü nedeniyle ticaret yapan Bengaliler İngilizce konuşabilmektedirler. Eğer Bangladeş'e gidecekseniz yanınızda bulunması gereken para birimi ise Bangladeş Taka'sıdır. Ülke, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bu medeniyetler Bangladeş kültürü üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Medeniyetler arasında en çok izini bırakanlar arasında Hint İmparatorluğu'nu saymak mümkündür.

Haberin Devamı

Bangladeş'in Yüzyıllardır Koruduğu Kültür

Bangladeş, uzun yıllar İslamiyet kültürü içerisinde bulunan bir ülkedir. Bu yüzden ülke kültürünün çoğunda İslami etkileri söz konusudur. Örneğin yerel halk, bir erkeğin bir kadının elini sıkmasını hoş görmemektedir. Bunun yanı sıra ülkede kadınların ekonomiye katılımı konusunda son zamanlarda önemli adımlar atılmıştır. Hoşgörü yine İslamiyet etkisi etrafında şekillenmiştir. Misafirperver halkı daima size yardım etmeye hazırdır. Gece hayatı ise renklidir ve eğlenceli geçmektedir. Yurt dışından gelen turistler için özel tasarlanmış turistik mekanlar mevcuttur. Bunlar içerisinde en popüler olan mekân Heritage'dir. Oldukça kalabalık olan ülkede insan trafiği oldukça yoğundur. Bununla beraber ülkede trafikten başka sinekler konusunda da sabırlı olmanız gerekmektedir. Ülkede oldukça fazla sayıda olan sinekler çeşitli hastalıklara neden olabilmektedir. Gitmeden önce bu konuda önlem almanız sizin için faydalı olabilir.

Bengali Mutfağı

Bengali mutfağını anlamak için ülke üzerindeki hâkim kültürlere ve coğrafyaya bakmamız yeterli olacaktır. Çoğu Asya ülkesinde olduğu gibi Bangladeş Mutfağı’nda da pirinç önemli bir yere sahiptir. Ülkede pek çok sayıda bulunan nehirler aynı zamanda Bangladeş halkının balığı yaygın bir şekilde tüketebilmesini sağlamıştır. Hilsa ülkedeki en çok tüketilen balık türlerinden birisidir. Çeşitli sos ve baharatlarla lezzetlendirilmiş balık yemeği bölgeye gidenlere tavsiye edilmektedir. Muson iklimine sahip olan ülkede meyve ve sebze tüketimi de oldukça yaygındır. Alkol ise ülkede hâkim olan din sebebiyle pek yaygın değildir fakat giden turistlerin alkol satın alabileceği yerler de vardır.

Haberin Devamı

Bangladeş'in gezilecek yerleri

Bangladeş daha çok doğal cennet diyebileceğimiz yerleri ile bilinmektedir. Ülkeye gittiğinizde sizi kumsallar ve ormanlar karşılayacaktır. Nitekim dünyanın en uzun kumsalı olan Cox Bazar, bu ülkenin sınırları içerisinde yer almaktadır. Mymengsingh şehri ise kültürel yapısıyla dikkat çekiyor. Bu yerlerin dışında pirinç, mango, ipek ve çayın üretildiği şehirler görülmeye değer. Ülkede bulunan Bangladesh National Museum, Liberation War Museum gibi müzeler de kapılarını ziyaretçilere açmıştır. Ülkede festival yönünden oldukça zengin ve eğlencelidir. Halkın inanışlarına göre şekillenen pek çok festival vardır. Bu festivaller arasında en öne çıkan Purnima’dır. Budist kesimin kutladığı festivaldir.