Gündem Baransu’ya gözaltı şoku

Baransu’ya gözaltı şoku

10.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Adalet Sarayı önünde önceki gece gözaltına alınan Taraf Gazetesi Yazarı Mehmet Baransu savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Baransu’ya gözaltı şoku

Baransu’nun, Adana’da bir yerel gazeteye verdiği röportajda söyledikleri nedeniyle MİT Müsteşarlığı ile Hakan Fidan’ın şikâyetçi olduğu bunun üzerine Adana 4. Sulh Ceza Mahkemesi’nin ifade alamadığı gerekçesi ile 17 Temmuz 2014’de hakkında yakalama kararı çıkardığı belirtildi.
Baransu hakkındaki ikinci şikâyetin ise Eski Bakan Egemen Bağış tarafından yapıldığı öğrenildi. Bağış’ın, Baransu’nun yazdığı tweetlerde kendisine hakaret ettiğini öne sürerek şikayetçi olduğu bunun üzerine de Ankara 7. Sulh Ceza Mahkemesi ifade alamadığı gerekçesi ile hakkında yakalama kararı çıkardığı belirtildi.
Kendisine isnat edilen, “Kamu görevlilerine hakaret”, “Devletin kurum ve organlarını aşağılama”, ’İftira”, “Terörle mücadelede göre almış kamu görevlilerini hedef gösterme” suçlamalarını kesinlikle kabul etmeyen Baransu savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.