Gündem Başlarına birer kurşun sıkmışlar

Başlarına birer kurşun sıkmışlar

25.06.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kampa döndüğünde her yerin kan gölü olduğunu söyleyen Fındık, “Dağcıları yaylım ateşine tutup, sağ kalanın başına tek kurşun sıkmışlar” dedi

Başlarına birer kurşun sıkmışlar

Dünyanın en yüksek 9. zirvesi olan Nanga Parbat’taki dağcı kampına yönelik Taliban saldırısı, 10 dağcının hayatını kaybetmesiyle sonuçlanırken, baskından 20 saat önce kamptan ayrılarak tırmanışa geçen Milli dağcı Tunç Fındık şans eseri kurtulan dağcılar arasında yer almıştı. Saldırının ardından tırmanışını yarıda bırakarak Pakistan ordusunun sağladığı korumayla ana kampa dönen Fındık, kampta karşılaştığı manzarayı şöyle tarif etti:

‘Kan gölüne dönmüş’
“Telsiz vasıtasıyla bize saldırı olduğu bilgisi ulaştı. Kampa döndüğümüzde de bolca kovan ve kan gölüyle karşılaştık. Dağcı arkadaşlarımızı sabah olmadan birkaç saat önce ellerini arkadan kelepçeleyerek diz çöktürmüşler. Önce yaylım ateşine tutmuşlar. Sonra yanlarına yaklaşarak sağ kalanların başlarına tek kurşun sıkmışlar. Teröristler ne kadar batılı sporcu varsa hepsini kurşuna dizmiş. Bu sırada K2 zirvesini beraber tırmandığım 42 yaşındaki Çinli Jhin Chunhan kaçmayı başarmış. Ormanlık alana girmiş ve izini kaybettirmiş. Bu sırada kulağını sıyıran kurşunla yaralanmış. Kendisini göremedim ama hayati tehlikesi olmadığını öğrendim.”

Haberin Devamı

Başlarına birer kurşun sıkmışlar

Milli dağcı Fındık, “Dağcıların ellerini arkadan bağlayıp kelepçe takmışlar, sonra da yaylım ateşine tutmuşlar” diye konuştu.

‘Askerler nöbet tuttu”
Fındık, helikopterle ana kamptan Kuzey Pakistan’daki bir bölgeye getirildiklerini ve geceyi Pakistan ordusunun misafirhanesinde geçirdiklerini söyledi. Bölgenin tam olarak güvenli olmaması nedeniyle silahlı askerlerin gece boyu nöbet tuttuğunu belirten Fındık, sözlerini şöyle sürdürdü:
“20 saat önce saldırının yaşandığı kamptan ayrıldığımı düşündükçe şanslı olduğumu hatırlıyorum. Bu saldırı sadece Pakistan’a değil dünya dağcılık sporuna da olumsuz etki yapacak. Tüm tırmanışlar durdurulmuş durumda. Sanırım Pakistan dağları uzun süre dağcılara kapatıldı. Bu saldırının yaraları uzun süre sarılmaz. Bence de artık Pakistan dağları güvenli değil.”

Yazarlar