Gündem Başsavcı ve şoförüne gözyaşlarıyla veda

Başsavcı ve şoförüne gözyaşlarıyla veda

12.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hafriyat kamyonunun çarptığı makam otomobilinde hayatını kaybeden Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve şoförü Muzaffer Akşehirli, Bakan Bozdağ’ın da katıldığı törenle uğurlandı

Başsavcı ve şoförüne  gözyaşlarıyla veda

Denizli’de önceki gün hafriyat kamyonunun çarptığı makam otomobilinde yaşamını yitiren Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper (48) ve şoförü Muzaffer Akşehirli (57) dün Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın da katıldığı törenle gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Bozdağ, Başsavcı Alper’in darbe girişiminin başarısızlığa uğramasında büyük rol oynayan gizli kahramanlardan biri olduğunu söyledi.
15 Temmuz darbe girişimi sonrası ülkenin ilk askeri darbe iddianamesini hazırlayan ve FETÖ soruşturmalarında etkin bir isim olan Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ile makam şoförü Akşehirli için dün Denizli Adalet Sarayı önünde tören düzenlendi. Törene Adalet Bakanı Bozdağ da katıldı. Cenazeler araçtan indirilmeden Başsavcı Alper’in annesi Ulviye, hakim olan eşi Hatıran, kızları tıp fakültesi öğrencisi Aslı Begüm ile lise öğrencisi İrem, gözyaşlarına boğuldu.
‘Çok erken gitti’
Anne Ulviye Alper, ellerini açıp dua ederken; küçük kızı İrem Alper babasının tabutu başında gözyaşı döktü. İş Mahkemesi Hakimi Hatıran Alper, Bozdağ’a sarılarak gözyaşı
döktü. Bozdağ, “Çok erken gitti bakanım. Cezaevine gidiyordu, cezaevi yollarında öldü” diyen acılı eşi teselli etmeye
çalıştı. Yüksek yargı mensupları da Mustafa Alper’in eşi ve çocukları ile şoför Muzaffer Alaşehirli’nin eşi Dudu ve
çocukları Ahmet, Asiye ve Elif’i teselli etmeye çalıştı.
Denizli Cumhuriyet Başsavcı Vekili Niyazi Yar, Başsavcı Alper ve Akşehirli’nin vazife uğruna şehit olduklarını, Başsavcı Alper’in ülkesi ve yargı camiası için fedakârca çalışan bir görev arkadaşı olduğunu söyledi. Törende konuşan Bozdağ da, “Bugün adalet camiamıza, milletimize ve devletimize büyük hizmetleri olan başsavcısı Mustafa Alper ve yardımcısı makam şoförü Muzaffer Akşehirli’yi uğurluyoruz. Rabbim mekanlarını cennet eylesin” dedi. Alper’in cenazesi helallik alınması için Muğla’nın Kavaklıdere ilçesindeki baba ocağına getirildi sonra da Söke’ye bağlı Caferli Mahallesi’nde, Akşehirli’nin cenazesi de Denizli’de toprağa verildi.
Uslu’ya soruşturma
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, Alper hakkında sosyal medyada paylaşımlarda bulunan FETÖ firarileri Emre Uslu ve Tuncay Opçin için, ‘Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret’ ve ‘Ölümünden sonra bir kimsenin hatırasına hakaret’ suçlarından TCK’nın ilgili maddeleri gereğince soruşturma açıldı.

‘Babanızdan utanmayın’

Başsavcı ve şoförüne  gözyaşlarıyla veda


Başsavcı Alper, kentte görevli gazeteci Engin Ünal’a verdiği röportajda, darbe gecesi çocuklarıyla vedalaşmasını şu sözlerle dile getirmişti: “Ben bugüne kadar hep helal lokma yedim ve size de helal lokma yedirdim. Devletin okullarında okudum. Ülkeme karşı sevgimi hiç kaybetmedim. Şimdi gideceğim, geri dönmeyebilirim. Geri dönmezsem anneniz size sahip çıkar. Annenize bir şey olursa anneannenize ya da babaannenize gidin. Bankamatik kartımı bıraktım, içinde maaşımdan arta kalan miktar olduğunu söyledim. 10 yıl, 20 yıl, belki 30 yıl sonra babanızın cenazesini alıp Demokrasi Şehitliğine defnederler. Korkmayın, babanızdan asla utanmayın.”

Kızları tabutuna kapandı

Duaların ardından vatandaşların tabutuna çiçek bıraktığı Alper’in fotoğrafını öpen eşi Hatıran Alper, “Mustafam, çok genç gittin canım. Ben seni böyle mi uğurladım. Dün evden böyle mi gönderdim. Neden böyle yaptın?” diyerek gözyaşı döktü. Bozdağ da tabutun başına gelerek dua etti. Kızları da babalarının tabutuna sarılarak ağladı.

FETÖ’ye 250 soruşturma

Alper, FETÖ’nün darbeci askerler hakkındaki ilk iddianameyi de hazırlayarak askerleri hakim karşısına çıkaran ilk başsavcı oldu. Alper, FETÖ ile mücadelesi sayesinde kentte 250 civarında soruşturma açılmasını sağladı.