Gündem Bayram ikramiyeleri ne zaman ödenecek? Bakan tarihi açıkladı

Bayram ikramiyeleri ne zaman ödenecek? Bakan tarihi açıkladı

29.05.2019 - 12:22 | Son Güncellenme:

12 milyon emekliyi yakından ilgilendiren bayram ikramiyesinin ne zaman hesaplara yatırılacağı belli oldu. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt tarafından yapılan açıklamada emekliye ödenecek tutarın 10.7 milyar lira olduğunu duyurdu. Peki bayram ikramiyeleri ne zaman hesaplara yatacak?

Bayram ikramiyeleri ne zaman ödenecek Bakan tarihi açıkladı

Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren bayrm ikramiyesi konusunda 1.000 TL tutarındaki ödemelerin yapılacağı tarih Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından açıklandı. Geçtiğimiz yıl Ramazan Bayramı öncesinde verilmeye başlanan ikramiye, Ramazan ve Kurban Bayramlarında olmak üzere senede iki kez veriliyor. Peki emekliye ödenecek olan 1.000 TL'lik bayram ikramiyeleri ne zaman hesaplara yatacak? İşte on binlerce emeklinin merak ettiği o sorunun yanıtı...

Haberin Devamı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaklaşık 12 milyon emekliye Ramazan Bayramı ikramiyelerinin 31 Mayıs’ta ödeneceğini açıkladı.

"Toplamda 10.7 milyar lira bayram ikramiyesi ödüyoruz”

Bakan Selçuk, cuma günü ödenecek ikramiye miktarının 10.7 milyar lira olduğunu belirtti.

Emekli Sandığı emeklilerinin maaşları 1,2 ve 3 Haziran’da yatacak

Emekli Sandığı emeklilerinin aylıklarının her ayın 1’i ila 5’i arasında ödendiğini hatırlatan Bakan Selçuk, 4 ve 5 Haziran’a denk gelen aylık ödemelerinin 3 Haziran 2019 tarihinde Pazartesi günü yapılacağını belirtti.

“Emeklilerin yanında olmaya devam edeceğiz”

Emeklilerin yanında olmaya devam edeceklerini belirten Bakan Selçuk, “Çalışarak ülkemizin kalkınmasına katkı sunan, üreten, alın teri döken, ülkemizin her bir karışında emeği ve hizmeti olan emeklilerimize ikramiyelerinin hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Şimdiden aileleri ile birlikte hayırlı bayramlar geçirmelerini diliyorum“ dedi.