Gündem BDP’lilere her yerde biber gazı

BDP’lilere her yerde biber gazı

18.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

PKK ve PJAK’lı tutukluların cezaevlerinde yaptıkları açlık grevleri 68. güne girerken, dün birçok şehirde destek mitingleri yapıldı. Doğu ve Güneydoğu’daki şehirlerde esnaf kepenk açmadı, çok sayıda kişi gözaltına alındı

BDP’lilere her yerde biber gazı

YÜKSEKOVA: Açlık grevine destek amacıyla yapılan eylem sırasında çıkan olaylarda 2 çocuk yaralandı. 8 yaşındaki N.K. ile 15 yaşındaki M.Ö’nün olaylar sırasında polisin attığı gaz bombalarının boş kovanlarının isabet etmesi sonucu yaralandıkları ileri sürüldü. Durumu ağır olduğu belirtilen N.K, Van’a sevk edildi. Olaylar sırasında 6 kişi gözaltına alınırken, havanın kararmasıyla birlikte ilçedeki olaylarda sona erdi.
İSTANBUL: BDP’lilerin Esenyurt Meydanı’nda gerçekleştirmek istediğe eyleme çevik kuvvet izin vermedi. Bunun üzerine BDP’liler de meydana çıkmaktan vazgeçerek, açıklamayı ilçe binası önünde gerçekleştirdi. Grup üyeleri polisin dağılın ihtarına sloganlarla karşılık verdi. Bunun üzerine polis gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti. Sultangazi’de de açlık grevlerine destek amacıyla çadır kurmak isteyen gruba polis tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Polise taş atarak karşılık veren gruptakiler ara sokaklara kaçtı.
BODRUM: BDP’li bir grup, Gümbet’teki ilçe başkanlığı binası önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasının ardından 6 BDP’li, parti binasında açlık grevine başladı. Bu sırada BDP karşıtı bir grup, giriş katındaki ilçe binasına taşlı, sopalı saldırıda bulundu. Saldırı sonucu parti binasının camları kırıldı, maddi hasar oluştu. Olay yeri inceleme ekipleri, BDP İlçe Başkanlığı’na gelerek inceleme yaptı. Bu arada Gümbet’te yaklaşık 50 kişilik bir grup, BDP’yi protesto etmek amacıyla ilçe binasına yürümek istedi. Grup, polis ekipleri tarafından güçlükle sakinleştirdi.
BURSA: Yıldırım İlçe Teşkilatı’nda başlatılan 2 günlük açlık grevi devam ediyor. Eyleme katılan 30 kişi, Bursa H Tipi Kapalı Cezaevi’nin önüne gelerek, burada açlık grevi yapan 4 tutukluya destek için oturma eylemi yaptı.
ADIYAMAN: Karapınar Mahallesi’nde oturan bir gurup BDP’li önceki akşam cezaevlerinde süren açlık grevlerine destek vermek amacıyla toplandı. Gösterici gurup yanlarında getirdikleri mumları yakarak kaldırımların üzerine koydu.
ŞIRNAK: Cizre ilçesi’nde aralarında kadınlarında olduğu 90 kişinin açlık grevinde bulduğu Özgürlük Parkı’nda kalabalığın toplanması üzerine polis, dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. Kalabalığın dağılmaması üzerine polis gruba gaz bombası ve tazyikli su ile müdahalede bulundu. Grupta bulunanlar da polise taş, molotof kokteylleri attı. Atılan bazı molotoflar polis araçlarına isabet ederek, alev aldı. Alevler polislar tarafından söndürülürken, parkın etrafı savaş alanına döndü. Cizre’de çıkan olaylar Cudi ve Nur Mahallesi’nde sürdü. Burada ara sokaklara kaçan göstericiler ile polis arasında uzun süre kovalamacalar sürdü.
İdil ilçesinde de kepenkler kapatılırken, açlık grevinde bulunacak yaklaşık 100 kişi Adile Naşit Caddesi üzerindeki Aşiti Parkı’nda bir araya geldi. Adile Naşit Caddesi üzerinde barikat kuran yüzleri kapalı bir grup, önlem alan polise taş ve molotof ve havai fişeklerle saldırdı. Polis, gaz bombası ve basınçlı su ile müdahale ederek saldıran grubu dağıtırken, ilçede ara sokaklara kaçan göstericilerle polis arasında kovalamaca sürdü. Silopi ile Beytüşşebap ilçelerinde de esnaf kepenklerini açmadı.
VAN: BDP’nin düzenlediği mitingte Genel Başkan Selahattin Demirtaş’ın yaptığı konuşmadan sonra kalabalığın kent merkezindeki BDP çadırına doğru yürümesine, polis izin vermedi. Polis, kalabalığı tazikli su ve gözyaşartıcı bomba kullanarak dağıtmaya çalışırken, göstericiler de polislere taş atarak karşılık verdi. BDP Milletvekilleri Sırrı Sakık, Pervin Buldan ve Nazmi Gür de olayların arasında kalarak zor onlar yaşadı. Sakık, Gür ve Buldan, polis müdahalesi ve göstericilerin attığı taşlar arasında kalırken, sıkılan gözyaşartıcı bombalardan da etkilendi. Polis, taş atan göstericilere sert müdahalede bulununup dağıtmaya çalışırken, göstericiler de taş atarak karşılık verdi. Olaylar sırasında 5 polis atılan taşlardan hafif yaralanırken, ilk belirlemelere göre 10 gösterici de gözaltına alındı.
ANTALYA: Açlık grevine başlayan Antalya’daki BDP’li kadınlar, öğleden sonra da ellerinde bulunan dövizlerle önce yürüdü ardından da oturma eylemi başlattı. Attalos Heykeli önüne kadar yürüyen grup burada basın açıklaması okudu.

Haberin Devamı

Bir mahkûm hastaneye kaldırıldı
Diyarbakır’da D Tipi cezaevinde açlık grevi eylemine geçen 4 Kasım’da katılan 32 yaşındaki tutuklu Ümit Aydın önceki gece fenalaşınca ambulansla hastaneye kaldırıldı. Mide kanaması geçiren ve daha önce karaciğer nakli olduğu bildirilen Ümit Aydın, Dicle Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi.