Gündem Bebekler için konser

Bebekler için konser

04.08.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Müzik dergisi Andante’de yer alan bir habere göre, artık yedi yaş altı bebek sahibi anneler, onlarla birlikte konser izleyebilecek.

Bebekler için konser

Genel olarak yedi yaş altı çocukların (özel konserler dışında) konser salonlarına alınmadığı Türkiye’de, bu ihtiyacı karşılamak üzere bir grup kuruldu: Baby Concerts. Kendisi de iyi bir dinleyici olan Rus menajer Tatiana Uzunay ve Letonyalı kemancı Alise Juska-Savga öncülüğünde kurulan grubun diğer üyeleri ise Polonya’dan kemancı Katarzyna Özdemir çellist Feride Berin Öget, flütçü Didem Karakaya ve Azeri balerin Olga Yürükoğlu.

Haberin Devamı

Grup ilk konserini, 2019 yılının şubat ayında Pera Müzesi’nde verdi. Sonrasında İstanbul Oyuncak Müzesi’nde düzenli konserler gerçekleştiren topluluk gelecek sezon da müzede, dünyadaki “Artist in Residence” örnekleri gibi, hafta içi iki gün müzeye gelen öğrencilerle ve ayda bir kere de genel dinleyici kitlesiyle buluşacak.

Daha iyi anlamak

Klasik müzik, bale ve bir hikâyenin kombinasyonundan oluşan konserlerde, çocuklar ve bebekler sadece müziği canlı olarak dinlemekle kalmıyor, profesyonel bir balerinin de performansına tanık oluyorlar. Müzisyenler tarafından anlatılan hikâye de çocukların müziği daha iyi anlamasına ve hissetmesine yardımcı oluyor. Her konser sonunda çocuklar enstrümanlara yaklaşıyor ve onlara dokunup nasıl ses çıkardıklarını keşfedebiliyorlar. Baby Concerts kurulalı henüz altı ay olmasına rağmen birçok festival ve mekândan davet alıyor. Baby Concert takvimi hakkında bilgi almak için İstanbul Oyuncak Müzesi’ni aramak yeterli.