Gündem Belize hakkında bilinmesi gerekenler

Belize hakkında bilinmesi gerekenler

02.05.2018 - 17:28 | Son Güncellenme:

Belize, günümüzde turizm anlamında son derece sık tercih edilen bir Orta Amerika ülkesi olmasıyla bilinmekte ve birçok tarihi ve doğal güzelliğe ev sahipliği yapmaktadır. Özellikle su sporları ve dalış konularında dünyanın sayılı adresleri arasında yer alan Belize hem kültürel hem de deniz turizmi anlamında tercih edilebilecek nefes kesen bir ülkedir.

Belize hakkında bilinmesi gerekenler

Belize’ye nasıl gidilir?

Haberin Devamı

Belize’ye ülkemizden direkt uçuş bulunmamaktadır ve bu sebeple Belize ulaşımı için Amerika üzerinden, Houston ya da New York kentlerinden Belize başkenti Belmopan’a aktarmalı uçuşlar tercih edilmesi gerekmektedir. Belize tropikal iklime sahip bir ülke olması sebebiyle Aralık ve Nisan ayları arasında gerçekleştirilecek seyahatlerde daha ideal bir havada tatil yapma olanağı mevcuttur.

Belize vizesi

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları pasaport sahibi olmaları durumunda 90 gün boyunca Belize’de vizeye ihtiyaç duymadan turistik amaçla kalma hakkına sahiptir. Bu sebeple vizesiz seyahat edilebilen Belize iyi bir turistik ziyaret noktası tercihidir. Sahip olduğu doğal güzellikler, sıra dışı kültürel yapısı ve bütün olanakları ile Belize, vize almaya gerek kalmadan tercih edilebilmesiyle Türk vatandaşları tarafından tercih edilebilir bir ülkedir.

Haberin Devamı

Belize’de gezilecek yerler

Belize küçük bir ülke olmasına karşın sınırları içerisinde görülmesi gereken birçok yer bulunmaktadır. Ülkenin güneyinde yer alan Maya Dağları bölgesi, Maya İmparatorluğu’nun izlerini taşıyan tapınaklardan Xunantunich ve Altun Ha harabelerini bulundurmaktadır. Bu antik yapılar Belize’nin milattan önceki yıllarda inşa edilen ve günümüze kadar gelmeyi başaran en önemli turistik alanlarını oluşturmaktadır. Genel itibariyle büyük şehir hayatından uzak ve sakin bir yaşantısı bulunan Belize, doğa turları, kültür turları ve deniz turizmi ile çok sayıda turistin tercih ettiği gezi rotaları üzerinde yer almaktadır. Belize, aynı zamanda dalış aktiviteleri konusunda da dünyanın deniz canlısı çeşitliliği konusunda en zengin suları olan Karayipler Denizi’ne kıyısı olan bir ülkedir. Bu sebeple ülkenin turistik olarak en çok tercih edilen plajı olan Cucumber Beach, hem el değmemiş doğal güzelliklerden olması hem de ülke nüfusunun son derece düşük olmasıyla rahat bir deniz tatili yapma olanağı sunuyor.