Gündem Beni arayıp esrar isteyen bile var!

Beni arayıp esrar isteyen bile var!

13.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Korkmaz davasında zanlı polisin cep telefonundan aradığı Özdemir, “Ben milletvekiliyim. Telefonuma herkes ulaşıp çeşitli taleplerde bulunuyor. O polisin de ailesi aradı, ‘iyi bir avukat bulun’ dedim” diye konuştu...

Beni arayıp esrar isteyen bile var

Ak Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Eskişehir’deki Gezi Parkı protestoları sırasında dövüldükten sonra yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz (19) davasında, sanık polis Mevlüt Saldoğan’ın telefonundan yaptığı 4 görüşmeye ilişkin olarak, “Söz konusu polis Batman’da görevliydi, kendisini tanımam ama adam tutuklandıktan sonra ailesi çaresizlik içinde beni aradı. Ben de, ‘iş yargıda iyi bir avukat tutun’ tavsiyede bulundum” dedi.
Ali İsmail Korkmaz davasında, sanık polis Mevlüt Saldoğan’ın telefonundan Ak Partili Özdemir’le 4 görüşme gerçekleştiğinin ortaya çıkması kamuoyunda yankı uyandırırken, Özdemir yaptığı görüşmenin detaylarını Milliyet’e anlattı. Sanık polis Saldoğan’la bir tanıdıklık veya ahbaplığının bulunmadığını belirten Özdemir, “Ben Batman milletvekiliyim, sokaktaki herkes beni tanır. Bu olayda adı geçen polis memuru da Eskişehir’den önce Batman’da polis memurluğu yapıyormuş. Dolayısıyla beni tanıyorlar. Numaram da herkeste vardır. Girin internete adımı yazın cep telefonum çıkar” diye konuştu.

‘Çaresizlik içinde aradılar’
Saldoğan’ın tutuklanmasının ardından bir siyasiye ulaşmak isteyen ailesinin kendisini aradığını dile getiren Özdemir şöyle devam etti:
“Aylar önceydi ben tam net hatırlamıyorum bile. Ama bahsedilen polis tutuklandıktan sonra ailesinin beni aradığını hatırlıyorum. Çaresizlik içinde beni aramışlardı. Ailesi, ‘çok mağduruz, böyle bir şey olmadan bizi suçluyorlar, haksılık yapılıyor‘ diyerek yardım istemişlerdi. Ben de konunun yargıya intikal ettiğini ve hukukun gereğini yapacağını belirterek, ‘giden kendisinize iyi avukat tutun’ diye tavsiye ettim. Hâkim değilim savcı değilim, sadece ailesiyle konuşmuşum diye hukuksuz bir girişimde bulunmuşum gibi bir hava yaratılıyor. Sanki ‘Susurluk’ benzeri bir olaymış gibi haberleştirilmiş. Adam içeride mahkum, ben kendisiyle görüşmüş değilim. Uygun olmamışım sonra yeniden görüşme yapmışız.”

‘Yardımcı olmaya çalışıyorum’
Telefonuna isteyen herkesin kolayca ulaşabildiğini belirten Özdemir şöyle devam etti:
“Bana Batman’da yaşayan vatandaş istediği her an ulaşabilir. Polis memurluğu yapan biri de Batman’da elbette o yörenin milletvekilini tanır. Bu vatandaşla bir ilgim yok, tanıdıklığım, ahbaplığım yok. Esrar dahi isteyen var, mağduriyetlerinin giderilmesini isteyenler, hatta adam öldürüp ne yapacağım diyenler, hastası olanlar, yaşlılar herkes arıyor. Olabildiğince yasalar içinde yardımcı olmaya çalışıyorum.”