Gündem Berkin resmine veto!

Berkin resmine veto!

15.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kocaeli 1 No’lu F Tipi Cezaevi’nde tutulan Murat Kaymaz adlı hükümlü, CHP’li Hüseyin Aygün’e gönderdiği mektupta cezaevinde yaşanan hak ihlallerine ilişkin tespitlerde bulundu.

Berkin resmine veto

Kaymaz adlı hükümlü, Gezi olaylarında polis şiddeti nedeniyle yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın resmini çizdiği bir ürünü, ailesine vermek isteyince, “Bu, mektup sınıfına girer, posta ile gönderin” yanıtını aldı.

‘Baskı kurma amacı’
Mektupta şunlar kaydedildi: “Berkin Elvan’ın resminin çizildiği el ürünü hapishane idaresi tarafından Murat Kaymaz’ın ziyaretçilerine verilmeyip ‘mektup olarak değerlendiriyoruz’ denilerek posta ile gönderilmeye zorlanmıştır. Berkin Elvan’ın resminin olduğu tutsak ürününün hapishane idaresi tarafından Murat Kaymaz’ın ziyaretçilerine verilmeyip mektup olarak göndertilmeye zorlanmasının nedeni Berkin’e olan düşmanlık ve aileler üzerinde baskı kurma amacını taşıdığı açıktır.”
Mektupta ayrıca “Mecit Şahinkaya’nın ağustos ayı boyunca satın almak istediği Penguen karikatür dergisi ay boyunca verilmedi. Ayrıca aylardır, tutsakların satın almayı talep ettiği muhalif Penguen, Uykusuz ve Leman karikatür dergileri tutsaklara temin edilmiyor” denildi.