Gündem ‘Beyaz cennet’ rekora koşuyor

‘Beyaz cennet’ rekora koşuyor

01.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Yılın ilk 5 ayında 557 bin kişinin ziyaret ettiği Pamukkale’de, 2014 yılındaki 1.8 milyon ziyaretçi sayısı geçilerek  rekor kırılması hedefleniyor.

‘Beyaz cennet’ rekora koşuyor

Türkiye’de en çok ziyaret edilen ören yeri olan UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Pamukkale’de bu yıl ziyaretçi sayısında rekor kırılması hedefleniyor. UNESCO’nun hem kültürel hem doğal miras listelerindeki ‘beyaz cennet’ Pamukkale, her mevsim yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğruyor.

Haberin Devamı

Termal sularıyla 2 bin 500 yıldır şifa dağıtan Pamukkale’de tarihi zenginliğin yanı sıra termal suların oluşturduğu beyaz travertenler, dünyanın her yerinden gelen ziyaretçilerine benzersiz bir tatil fırsatı sunuyor.

Yüzde 43’lük artış

Şifalı suları ve tarihi zenginliği ile turistlerin ilgisini çeken Pamukkale’de 2014 yılındaki 1 milyon 875 bin ziyaretçi sayısının geçilerek rekor kırılması bekleniyor. Geçen yıl 1 milyon 524 bin kişinin ziyaret ettiği Pamukkale’yi, bu yılın ilk 5 ayında 557 bin kişi ziyaret etti. Bu rakam bir önceki yılın aynı dönemine göre, yüzde 43’lük artış olarak kayıtlara geçti. Geçen yılın ilk 5 ayında ören yerine 388 bin turist giriş yapmıştı. Denizli Turistik Otel ve İşletmecileri Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, Pamukkale’de tüm yılların rekorlarını kırmayı beklediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Uzakdoğu’dan büyük ilgi

Pamukkale’de Uzakdoğulu turistlerin kültürel gezileri tercih etmelerinden dolayı son zamanlarda Çinli misafirler yoğunluk kazandı. Pamukkale’nin ziyaretçileri, tarihi sütunların bulunduğu antik havuzda yüzerken, beyaz travertenlerde “bulut üzerinde yürüyormuşçasına” hoş vakit geçiriyorlar. Mustafa DEĞİRMENCİOĞLU AA

‘Beyaz cennet’ rekora koşuyor